Luister de trailer

Of meer van onze podcasts in de NRC audio app.

Bestsellers en vijfballenboeken: in Tussen de regels praten we door over de beste en belangrijkste boeken van dit moment.

Boekenchef Michel Krielaars en onze boekenredacteuren nemen wekelijks een boek onder de loep, samen met een gast uit de literaire wereld of daarbuiten. Spraakmakende romans en intrigerende non-fictie, moderne en klassieke schrijvers, poëzie en geschiedenis.

In de sfeer van een literaire salon doe je nieuwe inzichten op over de boeken die je al hebt gelezen of nog op je verlanglijstje staan. En vooral over wat er tussen de regels staat.

De boekenredactie van NRC interviewt, bespreekt en polst de boekenwereld voor de krant en in de podcast. Thomas de Veen neemt de Nederlandstalige literatuur voor zijn rekening, Rosan Hollak schrijft vooral over non-fictie, Jeroen van der Kris over geschiedenisboeken en Margot Poll signaleert tweewekelijks zes boeken die niet buiten de boot mogen vallen.

Afleveringen

Hosts

  • Michel Krielaars

    is chef van de boekenredactie. Hij was jarenlang correspondent in Rusland. Hij schrijft boeken, verhalen en won de Bob den Uyl-prijs voor reisboek over Rusland, waarbij hij Tsjechov zijn gids liet zijn.

Productie

Producer Maartje Willems is journalist en schrijver van twee non-fictieboeken. Ze werkt bij het VPRO-programma Nooit Meer Slapen en maakt podcasts in het collectief Luid en Duidelijk.

Editor Jeroen Jaspers is muzikant, componist en audiotechnicus. Hij is mede-oprichter van Nozem Audio, een duo dat met echte instrumenten verschillende stijlen mixt voor audiovisuele producties.