NRC Fotowedstrijd

Winter

Dit zijn de winnaars van de NRC Fotowedstrijd van februari

Rien van Voorst wint met zijn foto ‘Winterdrieluik’ de vakjuryprijs van februari, met als thema ‘Winter’. „Het zijn net zes verschillende foto’s in één.” En: „Mooi nostalgisch winterlandschap, het lijkt wel een filmscène”, aldus de jury. De publieksprijs werd gewonnen door Thomas van den Berg. Alle favorieten van de vakjury zien? We zetten hieronder de top-10 op een rij.
Grenzen

Dit zijn de winnaars van de NRC Fotowedstrijd van november

De jury koos de foto Jump van Yvonne Steenbergen als winnaar van de NRC Fotowedstrijd van november, met als thema ‘Grenzen’. „Het moment in deze foto is heel erg belangrijk. Dat het ene hertje net de grens overgaat”, aldus de jury. Hilco van Staveren is de winnaar van de publieksprijs. Alle favorieten van de vakjury zien? We zetten hieronder de top-10 op een rij.
Herfst

Dit zijn de winnende foto’s van NRC Fotowedstrijd van oktober

Voor een publiek van ruim 300 man koos de jury dinsdagavond in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam de maandwinnaar van de NRC Fotowedstrijd. Cyriel Wermers wint met zijn foto 'Herfststorm' de juryprijs van de maand oktober met als thema Herfst. Alle favorieten van de vakjury zien? We zetten hieronder de top-10 op een rij.

Dit zijn de winnaars van de NRC Fotowedstrijd van september

De jury koos Vader en neefje van Gwendolijn Meuwese (32) uit Hilversum als winnaar van de fotowedstrijd van september, met als thema ‘Licht’. „Eén gezicht in de schaduw, het andere in het licht. Oud en jong. Zitten en liggen. Kortom, er is veel contrast in deze foto”, aldus de jury. Carola Kayen-Mouthaan wint de publieksprijs. Alle favorieten van de vakjury zien? We zetten hieronder de top-10 op een rij.
Cultuur

Dit zijn de winnaars van de NRC Fotowedstrijd van augustus

In augustus was het thema van de NRC Fotowedstrijd 'Recreatie'. De vakjurypijs gaat naar de foto van Bernard de Graaf. "Deze foto brengt het thema optimaal in beeld”, luidde het uiteindelijke oordeel van de jury. De publieksprijs is gewonnen door Fatima Anahnah. Alle favorieten van de vakjury zien? We zetten hieronder de top-10 op een rij. Het thema van de maand september is 'Licht', insturen kan tot 29 september, 17:00 uur op nrc.nl/fotowedstrijd.
Vrijheid

De top tien van de NRC Fotowedstrijd van de maand mei

In mei was het thema van de NRC Fotowedstrijd ‘Vrijheid’. De vakjurypijs gaat naar de inzending If you’re bird, I’m a bird van Danielle Bosveld. „Gedachteloos spelen is misschien wel de hoogste vorm van vrijheid”, merkte de jury op. De publieksprijs is gewonnen door Naoual Bouaali. Alle favorieten van de vakjury zien? We zetten hieronder de top-10 op een rij.
Feest

Dit is de top-10 van de jury

In april was het thema van de NRC Fotowedstrijd 'Feest'. De vakjurypijs gaat naar de inzending van Julie Blik. „Een fotografisch mooi vastgelegd lief, intiem en sfeervol moment”, vindt de jury. De publieksprijs is gewonnen door Elle Custers. Alle favorieten van de vakjury zien? We zetten hieronder de top-10 op een rij. Het thema van de maand mei is 'Vrijheid', insturen kan tot 26 mei, 17:00 uur op nrc.nl/fotowedstrijd.
Thema Dier

Dit zijn de winnaars van de NRC-Kamera Express Fotowedstrijd van maart

In maart was het thema van de NRC Fotowedstrijd 'Dier'. De vakjurypijs gaat naar de drie duiven van Willy Zomer. „Duiven zijn dieren waarop vaak wat wordt neergekeken, maar hier worden ze op een voetstuk gezet”, klonk het vanuit de jury. De publieksprijs is gewonnen door Christophe Reijman. Alle favorieten van de vakjury zien? We zetten hieronder de top-10 op een rij. Het thema van de maand april is 'Feest', insturen kan tot 28 april, 17:00 uur op nrc.nl/fotowedstrijd.
Kleur

Dit zijn de winnaars van de NRC-Kamera Express fotowedstrijd van oktober

Het hele jaar door organiseert NRC een fotowedstrijd. Lezers kunnen foto’s insturen rond een thema. In oktober was dat 'Kleur'. De vakjurypijs gaat naar de inzendingvan Pim Lerou. “Deze sprong er voor mij meteen uit”, zegt gastjurylid Inge van Mill . “Die vlakken en het lijnenspel geven het beeld een prachtige subtiele gelaagdheid.” De publieksprijs is gewonnen door Maarten Verhoeven. Alle favorieten van de vakjury zien? We zetten hieronder de top-10 op een rij. Meer foto's bekijken of zelf inzenden kan op foto.nrc.nl. Het thema van de maand november is 'Water'.

Dit zijn de winnaars van de NRC-Kamera Express fotowedstrijd van september

Het hele jaar door organiseert NRC een fotowedstrijd. Lezers kunnen foto’s insturen rond een thema. In september was dat 'Landschap'. De vakjurypijs gaat naar de inzending van Rob L. Roos. “Een foto moet eerst en vooral weten te raken. Vervolgens gaat het om licht, compositie en techniek. Deze foto doet het allemaal, en ook nog eens in de juiste volgorde”, zegt gastjurylid Bas Meelker. De publieksprijs is gewonnen door Marwah Ramzi. Alle favorieten van de vakjury zien? We zetten hieronder de top-10 op een rij. Meer foto's bekijken of zelf inzenden kan op foto.nrc.nl. Het thema van de maand oktober is 'Kleur'.
Augustus

De winnaars van de NRC-Kamera Express fotowedstrijd.

Het hele jaar door organiseert NRC een fotowedstrijd. Lezers kunnen foto’s insturen rond een thema. In augustus was dat 'Ontspanning'. De vakjurypijs gaat naar de inzending 'Ochtenddutjes' van Rosa Wolbert. “Sfeer, compositie, kleur – deze foto heeft het allemaal”, zegt NRC-fotoredactiechef Evert Hermans. De publieksprijs is gewonnen door Justin Sinner. Alle favorieten van de vakjury zien? We zetten hieronder de top-10 op een rij. Meer foto's bekijken of zelf inzenden kan op foto.nrc.nl. Het thema van de maand september is 'Landschap'.
Thema: 'architectuur'

Dit zijn de winnaars van de NRC-Kamera Express fotowedstrijd van april

Het hele jaar door organiseert NRC een fotowedstrijd. Lezers kunnen foto’s insturen rond een thema. In april was dat 'Architectuur'. De vakjurypijs gaat naar de inzending 'Abstracte weergave van een trap van Berlage' van Ferry Passchier. Jurylid Wilfried de Jong: “Ik vind het mooi om te zien dat deze fotograaf voor detail is gegaan in plaats van dat het gehele gebouw op de foto gezet moet worden. De fotograaf heeft een duidelijke keuze gemaakt.” De publieksprijs is gewonnen door Wiggert Jan de Vries. Alle favorieten van de vakjury zien? We zetten hieronder de top-10 op een rij. Meer foto's bekijken of zelf inzenden kan op foto.nrc.nl. Het thema van de maand mei is 'Lente'.