Sluit menu
Binnenland
Buitenland
Economie
Den Haag
Cultuur
Wetenschap
Sport
Opinie
Columnisten
Tech en Media
Boeken
Leven
In Beeld
Carrière
Klimaat
Recht
Podcast
Archief
Luister naar
Commentaar
Ombudsman
Puzzels
Magazine
Service
Webwinkel
Familieberichten
Over NRC
Service
Bezorgservice
Onderbrekingsservice
Verhuisservice
Mijn gegevens
Mijn abonnementen
FAQ Digitaal Lezen
Nieuwsbrieven
Veelgestelde vragen
Mijn leeslijst
Digitale krant
Wachtwoord vergeten
Menu
NRC
Mijn nieuws
Podcasts
Digitale krant
Mijn NRC
Terug
Lees meer
Inloggen
Mijn nieuws
Mijn leeslijst
Mijn geschiedenis
Digitale krant
Volgonderwerpen
Nieuwsbrieven
Ik ben abonnee
Neem een abonnement
Instellingen
Weergaveopties
Uitloggen
Hoe kunt u ons bereiken?
Vanwege het coronavirus werken onze medewerkers thuis.
Service
Privacy-instellingen
Notificaties
Abonnement delen
Gedeeld abonnement
Lichte weergave
Donkere weergave
Volg instellingen van mijn apparaat
Bezorgservice
Vakantieservice
Verhuisservice
Mijn gegevens
Mijn abonnementen
FAQ Digitaal Lezen
Veelgestelde vragen
Wachtwoord vergeten
Net Nieuw
net nieuw
Prikkelende docu over modefotograaf
Het werk van Helmut Newton (1920-2004) had grote invloed op de modefotografie. Hij vereeuwigde rondborstige, sterke vrouwen, wel meest naakt, op een enkele accessoire na.
net nieuw
Hua Weicheng houdt van foto’s met chaos
Op de foto’s die fotograaf en cineast Hua Weicheng maakte in het attractiepark Buitenlandersstraat in het Chinese Chongqing oogt het park als een ontspoorde versie van…
net nieuw
Sprookjesachtig door Amerikaanse leegte
Horror vacui, de angst voor de leegte. Het is de paraplu waaronder de zesde roman van de Vlaamse auteur Johan de Boose schuilgaat.
net nieuw
Docu over tragische familiegeschiedenis
In Heimat ist ein Raum aus Zeit laat documentairemaker Thomas Heise de geschiedenis in louter flarden en fragmenten zien.
net nieuw
‘King of Staten Island’: kindman ontroert
The King of Staten Island is de nieuwe, zeer geslaagde slacker-komedie van Judd Apatow (Knocked Up, The 40 Year Old Virgin).
net nieuw
Briljante roman met vele feitjes
‘Op een keer gumde Robert Rauschenberg een tekening van Willem de Kooning uit en noemde het toen Uitgegumde De Kooningtekening.’ Zomaar een van de vele feitjes die de revue…
net nieuw
De strijd van een astronautenmoeder
In Proxima bereidt alleenstaande moeder Sarah (Eva Green) zich met de macho Amerikaan Mike (Matt Dillon) en de gemoedelijke Rus Anton (Aleksey Fateev) voor op een jaar in de…
net nieuw
De politieke conditie, in alledaagse taal
In Ik, Wij, Zij. Sociologische wegwijzers voor onze tijd geeft de Leuvense socioloog Rudi Laermans in een samenhangende reeks essays een belangwekkende analyse van de hedendaagse…
net nieuw
De machtswellust en angst van agenten
Toen de Indiase schrijver Madhuri Vijay hoorde dat haar de roman Het verre veld ook in haar geboorteland gepubliceerd zou worden, was ze verbaasd.
net nieuw
Overweldigende theaterbewerking
In zijn autobiografische boek Wie heeft mijn vader vermoord verknoopt de Franse schrijver Édouard Louis zijn moeizame, ambigue relatie met zijn vader met een scherpe kritiek op…
net nieuw
Meer dan dure zelftherapie voor LaBeouf
Acteur Shia LaBeouf viel de laatste jaren vooral op dankzij arrestaties, dronken schandalen, rare uitspraken en performances.
net nieuw
Het leven van een SS-echtpaar
Hoe worden mensen massamoordenaars? Dat is een raadsel dat in het nieuwe boek van de Brit Philippe Sands (Galicische wetten) verweven zit.
net nieuw
Jazzy serie in swingend Parijs
Parijs houdt van jazz. De stad is al bijna een eeuw een toevluchtsoord voor Afro-Amerikaanse jazzmusici die het racisme en de narcoticabrigade van hun geboortegrond ontvluchten.
net nieuw
Reizen van Rome tot Moskou
Een wereld binnen handbereik – in de recente roman van Maylis de Kerangal krijg je verschillende werelden onder ogen: het rommelige, kunstzinnige studentenwereldje van het…
net nieuw
Hysterische horror met Nicolas Cage
In H.P. Lovercrafts verhaal The Color out of Space (1927) slaat een meteoriet in bij de afgelegen hoeve van de Gardners. Het gewas muteert terwijl de familie in waanzin vervalt.
net nieuw
Goed uitgevoerd nederminimalisme
Turntalent Timo (David Wristers) droomt van de Olympische Spelen. Of is het de droom van zijn vader Ward (Marcel Hensema), een voormalig turner die in een rolstoel belandde?
net nieuw
Verslaggever van een wereld op drift
Het zijn niet de uiteenlopende functies van Hendrik Muller – begonnen als handelaar, geëindigd als diplomaat, en tussendoor verantwoordelijk voor de opvang van Belgen tijdens de…
net nieuw
Abstracte kunst in klinische expositie
Achteraf lijkt galerie Cinnnamon in Rotterdam een vooruitziende blik te hebben gehad. Medicine Breath heet de groepstentoonstelling die galerist Pieter Dobbelsteen en kunstenaar…
net nieuw
‘Lockdown’: satirische blik op theatermakers
Michel Sluysmans en Servé Hermans, artistiek leiders van Toneelgroep Maastricht, hebben Lockdown gemaakt, een film van een uur.
net nieuw
Funeste dynamiek van de vechtscheiding
In het drama Charter volgt de Zweedse regisseur Amanda Kernell moeder Alice. Haar echtgenoot Mattias schermt haar kinderen van haar af.
net nieuw
De bijzondere rijkdom van nietsdoen
De herinneringen en overpeinzingen van de veertiende-eeuwse Japanse monnik Kenko komen in tijden van corona-eenzaamheid als geroepen.
net nieuw
‘Late Night’: satire met zwart randje
Heerlijk. Als je dan toch films op het kleine scherm moet kijken, laat het dan een tv-satire zijn gemaakt door mensen die echt van televisie houden.
net nieuw
Muziek- en beeldspektakel op YouTube
Een audiovisuele pianoperformance. Een installatie van modelabel Maison the Faux. Eigentijdse dans door Club Guy and Roni.
net nieuw
Zachtheid in uitzichtloze armoede
In een horrorverhaal, vol geweld en voortrazende stemmen, schildert Fernanda Melchor het caleidoscopisch beeld van een dorp, waar ondanks alles toch zachtheid en intimiteit…
net nieuw
‘Blind Spot’: intense film over niet-weten
Hoeveel weten we over wat er in een ander omgaat? En hoe kunnen we dat niet-weten – die blind spot – zichtbaar maken in een film?
net nieuw
Afdalen in de catacomben van steden
Het luchtruim is gesloten, de grenzen zijn gesloten, waar kunnen we nu nog naartoe? In zijn in een geestige stijl geschreven boek Ondergronds daalt de Amerikaan Will Hunt af in…
net nieuw
‘21 Bridges’: competente politiethriller
Hoewel politiefilm 21 Bridges voor de coronapandemie werd gemaakt, zit er een element in dat je nu met heel andere ogen bekijkt.
net nieuw
Geschiedenis leest als avonturenroman
Met haar nieuwe boek De zeven steden, een reis door duizend jaar geschiedenis, levert de jonge Britse historica Violet Moller een fraaie prestatie.
net nieuw
Schattige dieren en serieuze thema’s
Met zijn schattige konijntjes en andere dieren lijkt de Japanse animatieserie Beastars op het eerste gezicht gericht op jonge kinderen, maar niks is minder waar.
Meer Net Nieuw...