Vanwege het coronavirus werken onze medewerkers thuis.
Claudia de Breij is cabaretier en schrijft columns voor Het Blad.
Claudia de Breij
Het taboe op menstruatie is nog wijdverbreid, schrijft Claudia de Breij. "Waarom zeg je als vrouw nog liever tegen een mannelijke collega dat je je brak voelt, dan dat je je ziek voelt vanwege je menstruatie?"
Dingen die je jammer genoeg niet meer doet na je twaalfde: met je armen wijd over het schoolplein rennen en roepen: „Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig.” Later werden mijn…
De kwetsbaren, daar wilde je voor zorgen, vroeger. Tot de wereldwijde coronapandemie vooral ouderen en kwetsbaren leek te treffen, schrijft Claudia de Breij.
Een van de levenslessen die wijlen René Gude, eens Denker des Vaderlands, na zijn veel te vroege dood achterliet, was: „Maak ruzie.
Als vroeger in een land hier ver vandaan een militaire junta de macht greep, begon dat vaak met het veroveren van de belangrijkste radio- en tv-studio’s.
De jaren twintig van de 21e eeuw worden de jaren van klimaatcatastrofes, nóg meer vluchtelingen en oh ja, een Derde Wereldoorlog, lees ik.
Claudia de Breij schrijft elke maand in Het Blad over hoe zij zich handhaaft in hedendaags Nederland.
Het hele jaar ligt de driekleur te slapen op de vliering, dromend van een schooltas die verstrikt wil raken in haar touwen, maar op koninklijke verjaardagen en bij het denken aan de oorlog hijsen we haar.
Er is een nieuw machtswoord, schrijft Claudia de Breij. Het heet draagvlak. Een krachtig, maar overdonderend dom woord. Zelfs voor Haagse begrippen.
Claudia de Breij schrijft vanaf nu elke maand in Het Blad over hoe zij zich handhaaft in hedendaags Nederland.