Luister de trailer

Of meer van onze podcasts in de NRC audio app.

Qatar organiseert dit jaar het WK voetbal. De oliestaat deed zelf niet eerder mee aan het toernooi, en heeft nauwelijks een voetbaltraditie. Hoe is het Qatar dan toch gelukt om het WK binnen te halen? En ten koste van wie?

In deze zesdelige podcastreeks duikt sportjournalist Joris Kooiman in het subtiele machtsspel achter de populairste sport ter wereld. Hij onderzoekt de machtsgreep van de Golfstaten in het voetbal. Wat willen die regimes bereiken? Wie dragen de consequenties van hun voetbaldromen? En wat moet de voetballiefhebber hiermee?

Wekelijks nieuwe afleveringen op alle openbare podcastplatforms. Een aflevering vooruit luisteren? Dat kan via de NRC Audio app.

Afleveringen

Hosts

  • Joris Kooiman

    (1985) is journalist en werkt sinds 2017 voor NRC, inmiddels op de sportredactie. Eerder werkte hij voor Het Financieele Dagblad. Dit jaar won hij de Loep voor beste onderzoeksjournalistiek met zijn boek over Booking.com.

  • Gabriella Adèr

    (1987) is podcast- en documentairemaker. Eerder maakte ze bij NRC Cocaïnekoorts en De Schaduw van Dutroux. Voor o.a. KRO-NCRV en Woestijnvis werkte ze aan series als De Villamoord, Mijn kind de Moordenaar en Strafpleiters.

Productie

Presentatie: Joris Kooiman
Redactie en regie: Joris Kooiman en Gabriella Adèr
Montage en mixage: Jan Paul de Bondt
Muziek: Darius Timmer
Eindredactie: Mirjam van Zuidam
Artwork: Anne van Wieren