Luister de trailer

Of meer van onze podcasts in de NRC audio app.

Het mysterie van bewustzijn
In vijf afleveringen onderzoeken journalist Wouter van Noort en filosoof Jessica van der Schalk met wisselende gasten de mysteries van het bewustzijn. Een zoektocht langs het brein, mystieke ervaringen, psychedelica, filosofie, evolutiebiologie en zelfs de kwantumfysica voor een antwoord op de vraag: wat is ons bewustzijn? Hoe kan het dat wij een ervaring hebben?

Future Affairs
De podcast die je anders doet kijken naar de toekomst.

We leven niet in een tijdperk van verandering maar in een verandering van tijdperk. In Future Affairs gaan journalist Wouter van Noort en filosoof Jessica van der Schalk in gesprek met pioniers en denkers over een betere toekomst. Technologie, klimaatverandering, de pandemie: er is nogal wat aan het verschuiven, veranderen en kantelen de laatste tijd. Hoe verandert dat de relatie tussen mens en machine, en tussen mens en natuur? In deze serie vangen we een glimp op van wat er de komende jaren op ons afkomt.

Afleveringen

Hosts

  • Wouter van Noort

    kijkt, leest, luistert en vraagt zoveel mogelijk over technologie, klimaatverandering, nieuwe manieren van leven en systeemtransformatie.

  • Jessica van der Schalk

    is filosoof en onderzoeker bij de Amsterdamse denktank FreedomLab. Hier houdt zij zich onder andere bezig met de toekomst van werk, onderwijs en zingeving.

Productie

Productie: Ruben Pest
Montage: Gal Tsadok-Hai
Muziek: Rufus van Baardwijk