Luister de trailer

Of meer van onze podcasts in de NRC audio app.

Toen Pim Fortuyn op 6 mei 2002 op het Mediapark werd vermoord, werkte Guus Valk, nu chef van de Haagse redactie, net op de politieke redactie van NRC. De moord en de gevolgen daarvan maakten veel indruk op hem, al kon hij destijds de grote vragen niet stellen en de impact die deze gebeurtenis had op het land, de politiek en de media, niet voorzien.

Samen met vrienden en familie van Fortuyn, politici en collega-journalisten, voor- én tegenstanders van de ‘stem van het volk,’ blikt Guus Valk terug op deze veelbewogen periode. Wie was Pim Fortuyn en wat is de oorsprong van zijn gedachtegoed? Hoe is zijn razendsnelle groei in de peilingen toentertijd te verklaren? En is zijn erfenis tegenwoordig van invloed op de politiek?

In de podcastserie Pim blikt NRC, 20 jaar na de eerste politieke moord sinds eeuwen in Nederland, terug op het tijdperk van Pim Fortuyn.

Een zesdelige podcastserie, te beluisteren via de NRC Audio app, Spotify en Apple Podcasts.

Afleveringen

Hosts

  • Guus Valk

    is sinds drie jaar chef van de Haagse redactie, de plek waar zijn carrière begon. Tussen 2007 en 2018 werkte hij voor NRC als correspondent in de VS en Israël/Palestina.

  • Jennifer Pettersson

    is freelance podcast- en documentairemaker. Voor haar radioproducties en podcasts won ze onder andere De Zilveren Riessmicrofoon. Bij NRC werkte ze mee aan Pim en NRC Vandaag.

  • Henk Ruigrok van der Werven

    is nu coördinator van de dagelijkse podcast NRC Vandaag. Eerder werkte hij bij Radio 1, BNR Nieuwsradio en bij NRC is hij sinds het ontstaan betrokken bij Haagse Zaken en NRC Vandaag.

Productie

Audioredactie: Jennifer Pettersson, Jair Stein & Henk Ruigrok van der Werven
Productie: Henk Ruigrok van der Werven
Muziek: Darius Timmer
Montage: Jennifer Pettersson, Jan Paul de Bondt & Gal Tsadok-Hai
Mixage: Jennifer Pettersson, Jan Paul de Bondt & Audio Chef (JP Geersing & Misja Waterschoot)
Portret: Lenny Oosterwijk via Lumen Photo