Luister naar de laatste aflevering

Of luister alle afleveringen in de NRC audio app.

In de wekelijkse NRC-podcast Onder de streep ontrafelen hosts Egbert Kalse en Teri van der Heijden welke mechanismes schuilgaan achter het economische nieuws. Voor iedereen die meer wil weten en begrijpen van de wereld van economie en bedrijfsleven.

Van macro-economie tot big tech, van online shoppen tot verduurzaming, van voedselvoorziening tot faillissementen, van banken tot boardroomruzies, van huizenprijzen tot zorgverzekeringen en van beleggen tot arbeidsmarkt. Bijna alles in de samenleving heeft een economische component.

In gesprek met een specialist van de economieredactie en in reportages ondernemen Kalse en Van der Heijden een zoektocht naar alles dat helpt om opvallende ontwikkelingen in het economische nieuws te doorgronden.

Afleveringen

Hosts

  • Egbert Kalse

    schrijft over macro-, politiek-, en financieel-economische onderwerpen en schreef twee boeken over de vorige economische crisis.

  • Teri van der Heijden

    kent door haar verhalen de spelletjes en trucs in het bedrijfsleven. Zij schreef een boek over het teloorgang van het Blokker-imperium.

Productie

De montage en productie is in handen van Felicia Alberding, Astrid Cornelisse en Misha Melita van het NRC audioteam. Dit drietal kijkt vanuit verschillende interesses naar de echte verhalen achter economische cijfers en procenten; Astrid vanuit het financiële nest waarin zij opgroeide, Misha studeerde sociologie en gelooft heilig dat niets te ingewikkeld is, en Felicia wil economische vraagstukken zo aantrekkelijk mogelijk maken in audio.