Recensie

Recensie Podcast

Smeuïge affaire

Mirjam van Zuidam bespreekt podcasts over geschiedenis en economie. Van de affaire tussen zakenvrouw Corinna zu Sayn-Wittgenstein en de Spaanse koning Juan Carlos I, tot de reis van (bijna al) onze spullen in containerschepen.

Wat klinkt als een sprookje, begint ook zo, als op een jachtfeest in februari 2004 de Deens-Duitse zakenvrouw Corinna zu Sayn-Wittgenstein met haar kennis van geweren indruk maakt op de Spaanse koning Juan Carlos I. De twee beginnen een affaire die tot Diana-achtige proporties wordt uitgemeten in de pers en de getrouwde koning fataal wordt. Podcasthost Mishel Prada vertelt zó smeuïg dat je bijna verwacht dat ze iedere aflevering afsluit met het typische ‘xoxo’ uit dramaserie Gossip Girl. Toch wordt het nergens té, dankzij het centrale perspectief van Corinna. Zo zit je tot de laatste minuut aan je koptelefoon gekluisterd, voor een kleine geschiedenis van de Spaanse monarchie.