Podcast

Onbehaarde Apen
29 mrt 2023
wo - 29 maart 2023
Onbehaarde Apen
29 mrt 2023
wo - 29 maart 2023
Hoe het klimaat het ontstaan van de islam beïnvloedde
   
Deze podcast luister je ook in onze app

Hoe het klimaat het ontstaan van de islam beïnvloedde

Het onderzoek naar de vroege geschiedenis van de islam behoorde eeuwenlang toe aan islamitische geleerden die oude teksten zorgvuldig interpreteerden. Tegenwoordig doen ook taalkundigen, archeologen, historici en zelfs klimaatwetenschappers mee. Met als resultaat nieuw onderzoek waaruit blijkt dat klimaatverandering invloed had op het ontstaan van de islam. Sommige aspecten van de islamitische traditie worden bevestigd, andere weersproken. Wat vooral duidelijk wordt, is dat de islam niet los te zien is van de tijd en plaats waarin het geloof ontstond.

Presentatie: Gemma Venhuizen

Gasten: Bart Funnekotter & Hendrik Spiering

Redactie en montage: Elze van Driel

Heeft u vragen, suggesties of ideeën over onze journalistiek? Mail dan naar onze ombudsman via ombudsman@nrc.nl

Foto: Getty Images