In beeld

Een 160-kilometerlang spoor van vernieling door een tornado in Mississippi

Vrijdagavond werd de zuidelijke staat Mississippi in de Verenigde Staten opgeschrikt door noodweer: een zware tornado trok over de staat en liet een spoor van schade achter over meer dan 160 kilometer. Minstens 26 mensen kwamen hierbij om het leven. Tientallen anderen raakten gewond. Reddingswerkers zoeken nog naar overlevenden onder het puin: volgens de lokale autoriteiten zijn nog minstens vier mensen vermist. Zondag is opnieuw noodweer voorspeld in het zuiden van de VS.
Een tornado raasde vrijdagavond over de zuidelijke staat Mississippi. De plaats Rolling Fork werd zwaar getroffen. „Mijn stad is verdwenen”, zei de burgemeester van de plaats tegen CNN.
Foto Chandan Khanna/AFP
Melanie Childs zit met haar twee kinderen bij de restanten van het huis van haar grootvader, dat vrijdagnacht werd verwoest door de krachtige tornado.
Foto Thomas Wells / Northeast Mississppidaily Journal
De tornado liet een spoor van schade achter over meer dan 160 kilometer. Daarbij kwamen minstens 25 mensen in Mississippi om het leven. In buurstaat Alabama stierf een persoon.
Foto Chandan Khanna/AFP
In Amory, een plaats in Mississippi, viel een grote boom bovenop een huis. De eigenaren zaten veilig in de kelder en raakten niet gewond.
Foto Jim Lytle/AP photo
In de zwaar getroffen plaats Rolling Fork viel een watertoren om door het noodweer. Ook werden hele huizenblokken platgelegd.
Foto Cheney Orr/Reuters
Cedric Miles (42) zoekt naar zijn bezittingen in zijn huis in Rolling Fork, dat verwoest is door de tornado. De Amerikaanse president Joe Biden heeft zondag landelijke steun voor Mississippi toegezegd.
Foto Cheney Orr/Reuters
Kathy Barlow redt haar familiebijbel uit haar huis in Rolling Fork. De landelijke steun betekent onder andere dat gedupeerden geld kunnen krijgen om hun huis te repareren, of om tijdelijk onderdak te kunnen betalen.
Foto Rogelio V. Solis/AP Photo
Ook het huis van Eddie Jones is erg beschadigd. Tienduizenden huishoudens in Mississippi en in de aangrenzende staten Alabama en Tennessee hebben geen stromend water of elektriciteit.
Foto Chandan Khanna/AFP
Tate Reeves, de gouverneur van Mississippi, poseert voor een foto terwijl hij vrijwilligers bezoekt die helpen in de nasleep van het noodweer. Reddingsteams zijn nog steeds op zoek naar mensen tussen het puin. Volgens de lokale autoriteiten zijn tenminste vier mensen nog vermist.
Foto Reuters
Ook talloze voertuigen zijn beschadigd door de storm.
Foto Will Newton/Getty via AFP
Kenterica Sardin (23) wordt emotioneel bij de aanblik van haar beschadigde huis in Rolling Fork.
Foto Will Newton/Getty via AFP
Op een luchtfoto is de schade in Rolling Fork goed te zien. Ook van twee vrachtwagens is niets overgebleven nadat de tornado door het dorp raasde.
Foto Jordan Hall/Reuters
Noel Crook bekijkt de schade aan zijn huis in Silver City, een plaats in Mississippi. Door het noodweer is het dak van zijn huis weggeblazen. Naast de hevige wind droegen ook hagelstenen ter grootte van golfballen bij aan de verwoesting van huizen.
Foto Michael Goldberg/AP Photo
Wonder Bolden kijkt met haar kleindochter in haar armen naar de overblijfselen van haar moeders stacaravan. De woning is volledig verwoest door het noodweer.
Foto Rogelio V. Solis/AP Photo
Politieagenten klimmen door het puin van een restaurant op zoek naar overlevenden in Rolling Fork.
Foto Rogelio V. Solis/AP Photo
Een gewonde man zit in een geïmproviseerde kliniek in Rolling Fork. De National Weather Service heeft voor zondag opnieuw noodweer voorspeld.
Foto Chandan Khanna/AFP