Recensie

Recensie Podcast

Uitschieter in het true crime-genre

Waar is zuster Gabrielle? is een levendig vertelde true crime-podcast met de prettige stem van Philip Heymans.
Waar is zuster Gabrielle? — Trailer
Deze podcast luister je ook in onze app

Als de titel dat nog niet verraadde: we hebben hier te maken met een waargebeurd misdaadverhaal. Dit keer vermist (en vermoord?): zuster Gabrielle, een tegendraadse en geliefde lerares die plotseling verdween uit het nonnenklooster waar zij woonde. De setting: Dendermonde, een Vlaams stadje waar iedereen dit verhaal wel lijkt te kennen. De voice-over is van rechtbankjournalist Philip Heymans. En daarin schuilt de grote kracht van deze podcast. Heymans is een fantastische verteller met jarenlange radio-ervaring. Hij brengt naast zijn analytische inzichten een kinderlijke nieuwsgierigheid mee. De humor en de levendigheid van de vertelling maakt deze podcast tot een uitschieter in het genre.