Recensie

Recensie Podcast

Mark Rutte in een bezemhok

In Wie is Rutte? duiden kenners de persoon Mark Rutte. NRC-verslaggever Petra de Koning duidt Ruttes onverstoorbaarheid en auteur Joost de Vries vergelijkt hem met een aflevering van Friends.

In het sterke eerste seizoen van deze podcast werd Vladimir Poetin besproken, aan de hand van een aantal sleutelmomenten in zijn jeugd en loopbaan. Ook in dit seizoen over Mark Rutte vormen tekenende anekdotes de haakjes waaraan de gesprekken worden opgetuigd. Hoe Mark Rutte als kind in een bezemhok geduwd wordt, maar daar schouderophalend uitkomt. Hoe hij op zijn vijftiende al merkwaardig veel met de rector optrekt. Of hoe hij in 2016 binnen drie maanden tijd het Europese asielbeleid fundamenteel wist te veranderen.

Elke aflevering wordt een andere kant van Mark Rutte uitgelicht. Zo duidt NRC-verslaggever Petra de Koning Ruttes onverstoorbaarheid en hang naar regelmaat, neemt neerlandicus Robbert Wist Ruttes taalgebruik onder de loep, en vergelijkt auteur Joost de Vries Mark Rutte met een aflevering van Friends: saai maar kalmerend - je weet inmiddels wel wat je kunt verwachten.