Geen internationale treinen van en naar Duitsland maandag vanwege stakingen

Staking vakbonden In Duitsland zelf staan naast treinen ook trams en bussen stil. De vakbonden hebben ook het luchtvaartpersoneel opgeroepen om te staken.
In het Frankfurter treinstation wacht een ICE-trein.
In het Frankfurter treinstation wacht een ICE-trein. Foto Frank Rumpenhorst/DPA

Internationale treinen tussen Nederland en Duitsland rijden aankomende maandag niet, omdat medewerkers van Deutsche Bahn gaan staken. Dat maakt NS donderdag bekend. Treinen vanaf Amsterdam naar Frankfurt, Basel en Berlijn rijden niet, evenals slaaptreinen naar Oostenrijk en Zwitserland.

In Duitsland zelf staan naast treinen ook trams en bussen stil. De vakbonden hebben ook het luchtvaartpersoneel opgeroepen om te staken.

Vakbonden Verdi en EVG, die samen meer dan 2,7 miljoen ov- en luchtvaartpersoneel vertegenwoordigen, eisen een salarisverhoging van meer dan 10 procent. De werkgevers zijn tot nu toe bereid gebleken tot een verhoging van 5 procent. Die impasse leidt de afgelopen tijd met regelmaat tot stakingen; het luchtverkeer werd eerder al verstoord omdat onder meer beveiligers en grondpersoneel op vliegvelden staakten.