Stikstofminister Van der Wal: ‘Er zullen keuzes gemaakt moeten worden’

Volgens minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof, VVD) verandert de grote verkiezingszege van BBB niets aan de stikstofproblematiek. „Er zullen keuzes gemaakt moeten worden”, zegt ze tegen RTL Nieuws. „Je kunt niet zeggen: ik ga geen stikstofbeleid voeren, maar ik wil wel huizen bouwen.”

BBB-leider Caroline van der Plas zei eerder op de avond al dat ze het stikstofbeleid, dat door de provincies moet worden uitgevoerd, wil „aanpassen”. Minister Van der Wal ziet daar weinig mogelijkheden voor. „Nu weer op de rem trappen of het uitstellen, dat kan niet, ook in juridische zin niet. Die luxe hebben we niet meer. Zo erg hebben we het laten gebeuren in Nederland. Dat is een heel zure conclusie.”

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Exitpoll Eerste Kamer: BBB grootste partij, evenveel zetels als PvdA/GroenLinks