Systeemstoring treinverkeer NS in noorden en oosten van het land verholpen

Treinverkeer Dinsdag lag het treinverkeer in het noorden en oosten van het land zo’n twee uur stil vanwege een mankement bij een treinverkeersleidingspost in Zwolle. Rond het middaguur werd het probleem verholpen.
Een systeemstoring bij de NS legde dinsdag grote delen van het treinverkeer stil. Iets na twaalven werd het probleem verholpen.
Een systeemstoring bij de NS legde dinsdag grote delen van het treinverkeer stil. Iets na twaalven werd het probleem verholpen. Foto Robin van Lonkhuijsen/ANP

Het NS-treinverkeer in het noorden en het oosten van Nederland is inmiddels weer hervat. Het verkeer lag dinsdagochtend een tijdje stil vanwege een systeemstoring. Dat meldt ProRail. Het ging om de trajecten van en naar Zwolle, Deventer en Hengelo. Hierdoor was het treinverkeer van en naar het noorden niet mogelijk. Een woordvoerder van ProRail bevestigde aan NRC dat een storing bij een treinverkeersleidingspost in Zwolle de oorzaak was.

Volgens ProRail werkten „de systemen niet naar behoren”. Daardoor werd uit voorzorg het treinverkeer stilgelegd. De storing werd rond het middaguur weer opgelost. De spoorwegbeheerder stuurde monteurs naar de verkeerpost om de systemen te herstellen.

De treinen van Arriva in het noorden reden wel de hele ochtend, al kampt die vervoerder met andere problemen. Door stakingen in het streekvervoer rijden dinsdag minder Arriva-treinen. Onder meer regio’s als Limburg, Vechtdal en de Achterhoek worden beïnvloed door de stakingen.