Winters weer in zuiden van Nederland, tot 12.00 uur code oranje in Limburg en Noord-Brabant

Winters weer In Limburg en Noord-Brabant kan woensdag meer dan vijf centimeter sneeuw vallen, oplopend tot mogelijk tien centimeter in de Limburgse heuvels.
Kinderen fietsen naar school in de sneeuw in Heerlen.
Kinderen fietsen naar school in de sneeuw in Heerlen. Foto Marcel van Hoorn/ANP

Weggebruikers moeten woensdagochtend rekening houden met winterse neerslag en gladheid. In Limburg en Noord-Brabant is door het KNMI code oranje afgegeven vanwege hevige sneeuwval. Plaatselijk kan meer dan vijf centimeter sneeuw vallen, oplopend tot mogelijk tien centimeter in de Limburgse heuvels. De weerwaarschuwing duurt nog tot in ieder geval 12.00 uur.

Ook in de rest van het land is het glad op de weg door bevriezing van natte weggedeelten. Voor de resterende tien provincies geldt tot 09.00 uur code geel. In de middag is de gladheid volgens het KNMI tijdelijk voorbij, maar in de loop van de avond kan het in het zuiden en mogelijk in het midden van het land opnieuw glad worden door sneeuw.

Om 08.10 uur stond er volgens de ANWB 320 kilometer file. Zo konden automobilisten in Den Haag niet de A12 op door een ongeluk bij het Prins Clausplein. Het treinverkeer ondervindt vooralsnog geen hinder van de winterse buien. In Limburg rijden de regionale treinen niet, maar dat is vanwege een staking.