In beeld

In Chili verwoesten bosbranden ‘evenveel land als in een heel jaar’

Bij bosbranden in Chili zijn zeker 23 mensen om het leven gekomen. Volgens de autoriteiten in het Zuid-Amerikaanse land raakten ook 979 mensen gewond. Volgens Minister van Binnenlandse zaken Carolina Tohá brandde al evenveel land af als normaal in een heel jaar.
Een bewoner blust een brand in de Chileense gemeente Santa Juana. Al meer dan een week woeden er bosbranden in het Zuid-Amerikaanse land. Zeker 23 mensen kwamen tot nu toe om het leven.
Foto Felipe Figueroa/EPA
Brandende bomen in de buurt van de plaats Purén. Op het hoogtepunt waren er in centraal- en zuidelijk Chili zo'n 250 brandhaarden. Een groot deel daarvan is inmiddels onder controle.
Foto Matias Delacroix/AP
Deze kat, bedekt met as, werd gered bij de stad Santa Juana. De branden ontstonden nadat Chili de afgelopen tijd te maken had met extreme hitte.
Foto Javier Torres/AFP
Een uitgebrand stuk land bij Santa Juana, zo'n 500 kilometer ten zuiden van de Chileense hoofdstad Santiago. In die stad vielen tot nu toe de meeste slachtoffers.
Foto Javier Torres/AFP
Een brandweerman aan het werk in Quillon, in de provincie Concepcion. Volgens de autoriteiten in het Zuid-Amerikaanse land raakten minstens 554 mensen gewond en zijn er zeker tien vermisten.
Foto Juan Gonzalez/Reuters
Purén, in de regio Araucania, vanuit de lucht. De regio's Biobio, Nuble en Araucania worden het zwaarst getroffen door de bosbranden, in alle drie is de noodtoestand uitgeroepen.
Foto Javier Torres/AFP
De lokale bevolking schiet de brandweer te hulp in Santa Juana.
Foto Juan Gonzalez/Reuters
Een bosbrand in Los Venados. Het is nog steeds erg warm in Chili, wat het lastig maakt om de branden te blussen.
Foto Cristobal Saavedra Escobar/Reuters
Het huis van Rosa Munoz in de kustplaats Tomé is verwoest door een bosbrand. Bewoners van risicovolle gebieden worden geëvacueerd. Meer dan 1500 mensen raakten dakloos.
Foto Matias Delacroix/AP
Een uitgebrande auto op een weg in een bos waar het vuur inmiddels gedoofd is. Bosbranden zijn niet ongebruikelijk in Chili. Maar dit jaar is extreem. Volgens Carolina Tohá, minister van Binnenlandse Zaken, is al evenveel land afgebrand als normaal in een heel jaar.
Foto Juan Gonzalez/Reuters
Een brandend huis in de buurt van Santa Juana. De Chileense president Gabriel Boric heeft zijn vakantie afgebroken om het rampgebied te bezoeken.
Foto Pablo Hidalgo/EPA
Nadat haar dorp in as is gelegd, probeert deze vrouw te redden wat ze redden kan.
Foto Matias Delacroix/AP
Politieagenten aan het werk bij Santa Juana. Op deze plek woedde tot voor kort nog een bosbrand, en kwamen meerdere mensen om het leven.
Foto Juan Gonzalez/Reuters
Bij de bestrijding van de bosbranden worden blushelikopters ingezet. Vrijdag stortte een helikopter neer in de regio Araucania, waarbij volgens de autoriteiten twee mensen om het leven kwamen.
Foto Foto Juan Gonzalez/Reuters
Twee honden op een uitgebrand stuk veld bij Santa Juana.
Foto Matias Delacroix/AP
Toen deze bewoners terugkeerden naar hun dorp, bleek hun huis de bosbrand niet overleefd te hebben.
Foto Juan Gonzalez/Reuters
Tegen de achtergrond van de bosbranden, wandelt een vrouw over een brug in de buurt van Renaico, in de Araucania-regio.
Foto Javier Torres/AFP