Recensie

Recensie Podcast

Podcast van je favoriete atlas

Drie aardrijkskundeliefhebbers maken met De Grote Podcastlas een atlas vol weetjes in audiovorm.
Provinciespecial #1: Drenthe
Deze podcast luister je ook in onze app

Elke week de gekste feitjes, quizjes en de mooiste verhalen, opgegoogled en aan elkaar gepresenteerd door drie Onbekende Nederlanders, ook wel eens prettig. Liefhebbers, geen experts. Ze bespreken elke week een land of een wereldstad. Binnen een uur kun je over een land praten alsof je er bent geweest. Dan zeg je op feestjes: „Nederland vol? Wat dacht je van Bangladesh: drie keer Nederland en er wonen 164 miljoen mensen. Wist jij dat de Bengali, zo heten de inwoners, het één-na-dunste volk ter wereld zijn?

Voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten maken ze twaalf provinciespecials. Ze beginnen met Drenthe, zo groot als Luxemburg, minder inwoners dan Den Haag en groots in zijn natuur.

De Grote Podcastlas, wekelijkse aflevering van ruim een uur, Dag en Nacht media.