Podcast

Het Uur
3 feb 2023
vr - 3 februari 2023
Het Uur
3 feb 2023
vr - 3 februari 2023
Het Uur met schrijver Bret Easton Ellis
   
Deze podcast luister je ook in onze app

Het Uur met schrijver Bret Easton Ellis

Het boek American Psycho maakte hem begin jaren ’90 in één klap wereldberoemd, ‘berucht niet geliefd’, noemt Bret Easton Ellis het zelf. Het enfant terrible van de Amerikaanse literatuur schreef een nieuwe roman- Scherven- over zijn tienerjaren. Met Pieter van der Wielen praat hij over de vrijheid van de jaren ’80 en je altijd een outcast voelen, gecanceld worden nog voordat het woord überhaupt bestond, de harde hand van zijn vader en hoe hij hem, door het schrijven van een boek, vergaf. En: over hoe schrijvers eigenlijk niet verschillen van seriemoordenaars.

 

Heeft u vragen, suggesties of ideeën over onze journalistiek? Mail dan naar onze ombudsman via ombudsman@nrc.nl.

Presentatie:
Pieter van der Wielen
Redactie:
Mira Zeehandelaar
Productie:
Claire van der Wouden
Mixage:
Audiochef
Muziek:
Rufus van Baardwijk
Foto:
Billy Farrell / Shutterstock