Stroomstoring die duizenden huizen in Midden-Brabant trof verholpen

Stroomstoring Ruim 38.000 huishoudens in en rond Tilburg zaten tot ongeveer 16.00 uur zonder stroom. De Efteling moest worden ontruimd.
De stroom is ook in de Efteling uitgevallen. Het attractiepark is ontruimd.
De stroom is ook in de Efteling uitgevallen. Het attractiepark is ontruimd. Foto Merlin Daleman

De stroomstoring in Midden-Brabant die dinsdagmiddag rond 14.10 uur begon is verholpen. Tienduizenden huishoudens in en rondom Tilburg zaten dinsdagmiddag zonder stroom. Volgens Omroep Brabant was de stroom in onder meer Tilburg, Udenhout, Berkel-Enschot, Kaatsheuvel, Helvoirt, Moergestel, Biezenmortel en Oisterwijk uitgevallen. Het verkeer op de N65 tussen Tilburg en Den Bosch staat nog steeds vast, omdat de stoplichten daar niet werkten.

Volgens netbeheerder Enexis hadden ruim 38.000 klanten geen elektriciteit. Veiligheidsregio BN liet al weten te verwachten dat de storing niet langer dan tot 16.30 uur zou duren.

Winkels en gemeentehuizen in het gebied sloten hun deuren door de storing noodgedwongen. Daarnaast moest attractiepark de Efteling worden ontruimd. Attracties kwamen stil te staan terwijl er nog bezoekers in zaten.