Podcast

Het Uur
27 jan 2023
vr - 27 januari 2023
Het Uur
27 jan 2023
vr - 27 januari 2023
Het Uur met oud-topatleet Marlou van Rhijn
   
Deze podcast luister je ook in onze app

Het Uur met oud-topatleet Marlou van Rhijn

Ze is vijfvoudig wereldkampioen, vijfvoudig Europees kampioen, ze won goud en brak een wereldrecord in een olympisch stadion ten overstaan van tachtigduizend toeschouwers en vele miljoenen televisiekijkers. Marlou van Rhijn- die als kind haar benen verloor- kreeg de bijnaam Blade Babe. Anderhalf jaar geleden stopte ze als paralympisch topatleet. Nu zet ze zich in om kinderen met een handicap aan het sporten te krijgen. Met Pieter van der Wielen praat Van Rhijn over haar paralympische succes en het leven na de topsport, over hoe ze is opgevoed met ‘kan niet bestaat niet’ en de mooiste balletschoenen van de klas. En over kinderen enge verhalen vertellen over een witte haai wanneer die iets té nieuwsgierig waren naar haar handicap.

 

Heeft u vragen, suggesties of ideeën over onze journalistiek? Mail dan naar onze ombudsman via ombudsman@nrc.nl.

Presentatie:
Pieter van der Wielen
Redactie:
Mira Zeehandelaar
Mixage:
Audiochef
Muziek:
Rufus van Baardwijk
Foto:
Olaf Kraak