Twee doden en zeven gewonden bij steekpartij in trein Noord-Duitsland

Duitsland Het incident vond plaats in een trein die vanuit Kiel onderweg was naar Hamburg. Volgens bronnen in de Duitse veiligheidsdienst was de dader geestelijk in de war.
Het treinstation in Brokstedt, waar de politie de dader oppakte, is afgezet.
Het treinstation in Brokstedt, waar de politie de dader oppakte, is afgezet. Foto Jonas Walzberg/DPA

In het noorden van Duitsland zijn woensdag bij een steekpartij in een trein twee mensen om het leven gekomen en zeker vijf mensen gewond geraakt, melden Duitse media. De trein was vanuit Kiel onderweg naar Hamburg, maar stopte noodgedwongen in het dorpje Brokstedt, waar de politie ingreep en de dader arresteerde. Zeker zeven personen zijn gewond geraakt, van wie drie zwaargewond.

Het is nog niet bekend wat de dader motiveerde om mensen neer te steken. Duitse veiligheidsbronnen laten weten dat de man in ieder geval geen extremist is, maar geestelijk in de war was. Volgens de Duitse autoriteiten is de dader een stateloze Palestijnse man tussen de 30 en 35 jaar. Zelf verliet hij de trein ook met verwondingen, die in het ziekenhuis zijn behandeld.

De Duitse lokale politica Sabine Sütterlin-Waack heeft tegenover dagblad Die Welt laten weten „geschokt” te zijn. Meerdere treindiensten tussen de twee steden zijn door het incident uitgevallen. Duitse spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn heeft condoleances aangeboden aan de nabestaanden van de overledenen en de gewonden een „spoedig en volledig herstel” toegewenst.

Dit bericht is om 19.21 uur geactualiseerd.