Drie doden door spookrijder op A16 na schietincident in Roosendaal

Politie-achtervolging

Bij een ongeluk met een spookrijder op de A16 ter hoogte van het Noord-Brabantse Prinsenbeek zijn zondagnacht twee mannen en een 17-jarige jongen omgekomen. De auto – een Seat – die het ongeluk veroorzaakte, werd – totdat die de A16 in tegengestelde richting opdraaide – achtervolgd door de politie vanwege mogelijke betrokkenheid bij een schietincident in Roosendaal. In de auto heeft de politie een vuurwapen gevonden, werd maandagmiddag bekendgemaakt. De dodelijke slachtoffers zijn de 33-jarige bestuurder en een 17-jarige passagier van de spookrijdende auto, en de 54-jarige bestuurder van de auto waarop werd ingereden. Behalve deze man zaten ook een vrouw en haar 14-jarige dochter, beiden uit Antwerpen, in deze auto. Zij raakten ernstig gewond. Ook de hond in de auto overleefde het ongeluk niet.

In de spookrijdende auto zat ook nog een 19-jarige man uit Drunen. Hij is eveneens ernstig gewond. De politie onderzoekt of hij en het in de auto gevonden wapen betrokken waren bij een schietincident in Roosendaal, eerder op de avond.

Bij die schietpartij raakte een 19-jarige man gewond. Daar zou een Seat bij betrokken zijn geweest. Toen agenten daarna een Seat zagen, zetten zij de achtervolging in. Ze raakten de auto kwijt, maar collega’s pikten het voertuig ergens anders op. De Rijksrecherche onderzoekt volgens een standaardprocedure het handelen van de betrokken agenten, omdat aan het spookrij-ongeluk een achtervolging vooraf ging.