‘Huilt u maar door, mevrouw’

Ikjes Persoonlijke anekdotes van NRC-lezers zijn lichtpuntjes op sociale media.

Naar zijn aard is het nieuws een ernstige aangelegenheid. Zeker in het nu bijna afgelopen jaar 2022 waarin de ene crisis de andere leek op te volgen. Gelukkig bestaat sinds 2002 het ikje als tegengif. De dagelijkse rubriek op de achterpagina geschreven door NRC-lezers die met korte, persoonlijke anekdotes het nieuws relativeren. De leukste exemplaren – geheel arbitrair, bij minstens twee leden van de social media redactie moeten de mondhoeken omhoog krullen – worden gedeeld op de sociale media. De soms wel duizenden likes bewijzen dat de ontroerende, grappige of onverwachte ontboezemingen voor vele volgers een lichtpuntje zijn. Daarom, tien van de populairste ikjes van 2022. (En vergeet niet, zonder jou geen ik: max. 120 woorden, naar ik@nrc.nl)

Miriam van ’t Hek coördinator social media