WK voetbal

Nederland na strafschoppen onderuit tegen Argentinië

In dit blog doet NRC verslag van het WK voetbal in Qatar. Vandaag worden de eerste twee kwartfinales gespeeld. Nederland speelt tegen Argentinië en Kroatië treft Brazilië. Op deze pagina vind je het wedstrijdschema voor de knock-outfase van het toernooi.

Dit blog is gesloten

Op deze vrijdag werden de eerste twee kwartfinales van het toernooi gespeeld. Brazilië speeld tegen Kroatië en werd zeer verrassend uitgeschakeld. Na de reguliere speeltijd stond het 0-0, in de verlenging kwam Brazilië nog op voorsprong via een treffer van Neymar maar vlak voor tijd maakte Kroatië gelijk. In de strafschoppenserie miste Brazilië twee keer, waardoor Kroatië zich plaatste voor de halve finale.

Het Nederlands elftal speelde vervolgens tegen Argentinië en maakte er een bloedstollende wedstrijd van. Voor rust kwam Argentinië op voorsprong via Nahuel Molina en na rust maakte Lionel Messi er via een penalty 2-0 van. In de 83e minuut maakte Wout Weghorst er 2-1 van en in de laatste seconden van de blessuretijd was het Weghorst die gelijk maakte. Uiteindelijk ging Nederland, net als in de halve finale van 2014, ten onder in de strafschoppenserie.

We sluiten dit blog nu af. Volg onze verslaggeving van de volgende WK-speeldag in het blog van zaterdag 10 december.

Amerikaanse journalist overleden bij Nederland-Argentinië

De bekende Amerikaanse voetbaljournalist Grant Wahl is vrijdag overleden bij de kwartfinale Nederland-Argentinië in Qatar, melden de Amerikaanse voetbalbond en zijn echtgenote. Over de doodsoorzaak is officieel nog niks bekend, maar volgens The Wall Street Journal heeft hij een hartaanval gehad op de perstribune.

Enkele dagen voor zijn dood werd Wahl kort vastgehouden door de autoriteiten in Qatar, omdat hij voor de wedstrijd VS-Wales een regenboogshirt aan had. Zijn broer Eric Wahl denkt hij mogelijk opzettelijk is gedood, omdat hij doodsbedreigingen had ontvangen na het incident met het regenboogshirt en niet zomaar kan zijn gestorven omdat hij kerngezond was.

De overleden journalist vertelde donderdag in zijn podcast Fútbol juist nog dat hij twee keer medische hulp had gezocht in Qatar voor een bronchitis die hij had opgelopen vanwege oververmoeidheid. De Amerikaanse voetbalbond US Soccer zegt „diepbedroefd” te zijn door het overlijden van Wahl, die werkte voor CBS Sports.

Argentijnse media: Messi legt de wereld aan zijn voeten op een avond om nooit te vergeten

Waar in Nederland grote teleurstelling heerst over de uitschakeling, komen Argentijnse kranten superlatieven tekort. „Messi is de beste van allemaal en legt de wereld aan zijn voeten op een avond om nooit te vergeten”, schrijft La Nacion. Zijn genialiteit is volgens de krant niet te beschrijven. „Je moet gewoon je ogen opendoen en genieten van alles wat hij doet, van zijn dribbelen, hem zien lopen op zoek naar oplossingen, zijn assists, zijn doelpunten, het verdragen van de brutaliteit van een tegenstander, het boos worden en de last van het team op zijn schouders nemen.” La Nacion wijst er ook op dat het gepraat van de Nederlandse doelman Andries Noppert bij de strafschop die Messi in reguliere speeltijd nam, geen enkele zin had. „Hij liep gewoon weg van het lawaai en negeerde alles”.

Na de wedstrijd ging Messi volgens Clarín flink tekeer tegen de in de catacomben voorbijlopende Wout Weghorst en zei hij „Wat zit je nou te kijken mafkees? Ga lekker ergens anders heen!”. Volgens Messi was „de nummer 19” sinds hij inviel „de hele tijd dingen aan het zeggen” en toonde hij geen respect.

Twitter avatar martindelp Martín del Palacio Langer ¿Alguien sabe a quien se refería Messi con esto? https://t.co/8jXLO0SZcu

Clarín schrijft dat de overwinning „verdiend en verwacht” was. Ook volgens de belangrijkste krant van het Zuid-Amerikaanse land nam Messi Argentinië met een geniale steekpass en een benutte penalty opnieuw bij de hand, maar werd het daarna toch nog razend spannend omdat Nederland niet van opgeven wist. „Argentinië heeft alles gegeven om de halve finales te halen en het gered, maar het moest daarvoor te veel lijden.” Daarmee verwijst de krant naar de in Argentijnse ogen te veel extra tijd die na 90 minuten werd bijgetrokken, waardoor Weghorst nog 2-2 kon maken en een verlenging afdwong. In de omdat er in die verlenging niet meer werd gescoord noodzakelijk geworden penaltyreeks groeide keeper Dibu Martínez volgens Clarín uit tot grote held met „twee legendarische reddingen”.

Ook in La Prensa veel aandacht voor de heldenrol van Martínez, die de eerste twee Nederlandse strafschoppen van Van Dijk en Berghuis stopte. „Door de handen van Dibu Martínez heeft Argentinië de halve finale bereikt”, kopt de krant. „De keeper toonde zijn persoonlijkheid op een avond met onnodig lijden.” La Prensa heeft ook oog voor de geweldige invalbeurt van „de 1.97 meter lange toren” Wout Weghorst bij Oranje die verantwoordelijk was voor dat Argentijnse lijden. „De laatste troef van de legendarische trainer Van Gaal pakte perfect uit”.

Lionel Messi viert de overwinning van Argentinië op Nederland in de kwartfinale van het WK voetbal 2022. Foto Mohamed Messara/EPA

Louis van Gaal: vreselijke stemming in de kleedkamer

De teleurstelling in de kleedkamer van het Nederlands Elftal is na de uitschakeling tegen Argentinië enorm. „Het was echt een vreselijke stemming, een down stemming”, zei bondscoach Louis Van Gaal tegen de NOS. „De jongens zaten er allemaal door, maar verliezen hoort ook bij topsport.”

Het is voor Van Gaal pijnlijk om net als acht jaar geleden opnieuw door Argentinië te worden uitgeschakeld na penalty’s. „De manier waarop is natuurlijk heel dramatisch, maar ik denk dat we toch een goede prestatie neergezet hebben als groep.” Hij noemt deze selectie „de beste groep” waarmee hij in zijn trainerscarrière heeft gewerkt. Dit WK was in principe de laatste klus van Van Gaal als trainer, al sluit hij ook niks uit.

Middenvelder Frenkie de Jong zei tegen de NOS dat hij dit toernooi op veel meer had gehoopt en gerekend: „Ik was echt met de overtuiging gekomen dat wij wereldkampioen zouden worden en dan is uitgeschakeld worden in de kwartfinale teleurstellend.”

Keeper Andries Noppert is „vooral dankbaar” voor de mooie weken en de kans die hij kreeg bij Oranje. „Maar om dan te verliezen na strafschoppen is wel heel zuur”, zei hij bij de NOS. „Vooral gezien de manier waarop wij teruggekomen zijn van een 2-0-achterstand.”

Bondscoach Louis van Gaal omhelst Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk na de uitschakeling tegen Argentinië. Foto Koen van Weel/ANP

Nederland na strafschoppen onderuit tegen Argentinië

Het Nederlands elftal is uitgeschakeld op het WK voetbal in Qatar. Na een zinderende wedstrijd waarin Nederland in de laatste minuut de gelijkmaker maakte en zo een verlenging forceerde, gingen de elf van Louis van Gaal onderuit tijdens de strafschoppen.

De eerste twee penalty’s van Nederland werden tegengehouden door uitstekende reddingen van de Argentijnse keeper waardoor Nederland tegen een 2-0 achterstand aan keek, nadat de Messi en Paredes beiden wel hun strafschoppen wisten te benutten. Het werd nog even spannend nadat Fernandez miste, maar de laatste en vierde strafschop ging er namens de Argentijnen.

Late gelijkmaker

De Argentijnen begonnen sterk aan de wedstrijd, maar rond de 20ste minuut kwam Nederland beter in de wedstrijd. Toch kwam Oranje in de 35ste minuut op achterstand na een geweldige voorzet van Messi richting Nahuel Molina, die de bal gemakkelijk binnen schoot.

In de tweede helft begon Nederland aanvallend, maar na 72 minuten werd de voorsprong voor de Argentijnen verdubbeld. Denzel Dumfries maakte een overtreding op de rand van het strafschopgebied waarna de Argentijnen een strafschop kregen. Messi schoot de bal gemakkelijk binnen.

Toch gaf Oranje niet op en bleef druk zetten. De wissel van Wout Weghorst voor Memphis Depay bleek een gouden zet van Van Gaal. Weghorst kopte vlak na de penalty van de Argentijnen de bal zuiver in. Lang wist Nederland weinig kansen te creëren en Nederland hing tot de blessure tijd op het randje van uitschakeling, tot in de laatste minuut Wout Weghorst de bal na een vrije trap van Teun Koopmeiners maar net binnen de palen wist te schieten.

Weinig kansen in de verlenging

De beste kansen waren tijdens de verlenging voor de Argentijnen. Met name de tweede helft was het volhouden voor Oranje. In de 114de minuut schoot Lautaro Martinez de bal net naast en Enzo Fernández schoot vlak voor het eindsignaal nog op de paal. Het kwam aan op strafschoppen, waarin Argentinië de betere van de twee ploegen bleek te zijn.

In 2014 won Argentinië op het WK ook van Oranje na strafschoppen, toen in de halve finale. De Zuid-Amerikanen nemen het dinsdag op tegen Kroatië in de halve finale. De Kroaten versloegen eerder vandaag titelfavoriet Brazilië na strafschoppen.

De spelers van het Nederlands elftal zitten aangeslagen op het veld na het verlies tegen Argentinië. Foto Ebrahim Noroozi/AP

Nederland en Argentinië gaan het beslissen met penalty’s

Na dertig minuten extra tijd wisten Argentinië en Nederland beide niet te scoren. Oranje ontsnapte in de laatste minuten van de verlenging nog een paar keer. In de 29ste minuut schoot Fernandez nog gevaarlijk op de paal. Penalty’s gaan nu beslissen wie er door gaat naar de halve finale.

Nederland en Argentinië gaan het beslissen met penalty’s

Na dertig minuten extra tijd wisten Argentinië en Nederland beide niet te scoren. Oranje ontsnapte in de laatste minuten van de verlenging nog een paar keer. In de 29ste minuut schoot Fernandez nog gevaarlijk op de paal. Penalty’s gaan nu beslissen wie er door gaat naar de halve finale.

Nederland flikt het in de laatste minuut en maakt de gelijkmaker!

Nederland flikt het dan toch in de laatste minuut van de blessuretijd. Na een vrije trap van Teun Koopmeiners schiet Wout Weghorst de bal voor de tweede keer deze wedstrijd binnen. Het is 2-2 en we gaan verlengen.

Correctie (9 december 2022): In een eerdere versie van dit artikel stond dat Steven Berghuis de vrije trap nam. Dat klopt niet. Dat is hierboven aangepast.

Wout Weghorst viert zijn goal. Foto Kai Pfaffenbach/Reuters

Tien minuten blessuretijd lopen

Er zijn tien minuten blessuretijd bijgekomen. Het Nederlands elftal doet wat het kan, met breekijzers Weghorst en De Jong voorin, maar de Argentijnse verdediging is lastig te passeren.

Goal Oranje!

Lang heeft Oranje niet nodig om toch enigszins terug in de wedstrijd te komen. Na een goede voorzet kopt invaller Wout Weghorst zuiver in. Heeft Oranje genoeg aan acht minuten om de gelijkmaker te scoren?

Vlak daarna lijkt Oranje dicht bij te zijn na een hard schot van Steven Berghuis. Zijn poging eindigt in het zijnet.

2-0 voor Argentinië na penalty, Van Gaal haalt Depay van het veld

In de 72ste minuut krijgt Nederland een penalty tegen na een overtreding van Denzel Dumfries op de rand van het strafschopgebied. Messi schiet de bal de bal gemakkelijk binnen vanaf de elf meter stip, Noppert blijft aan de grond genageld staan en weet de bal niet te houden. Het wordt lastig voor Oranje om deze achterstand nog in te halen met nog maar een kwartier te gaan.

Vlak na het doelpunt haalt bondscoach Louis van Gaal Memphis Depay van het veld. Hij wordt gewisseld voor Wout Weghorst.

Lionel Messi neemt de penalty en verdubbelt de voorsprong van Argentinië. Foto Molly Darlington/Reuters

Opnieuw een wissel bij Nederland

Louis van Gaal gaat voor een aanvallende wissel nu de minuten wegtikken. Verdediger Blind gaat er uit voor aanvaller Luuk de Jong. Aan Argentijnse kant vindt ook de eerste wissel plaats. Rodrigo De Paul wordt vervangen door Leandro Paredes.

Twee wissels bij Oranje

Nederland is met twee wissels de tweede helft in gegaan. Steven Bergwijn is vervangen door Steven Berghuis en Marten de Roon door Teun Koopmeiners. Nederland moet op jacht naar de gelijkmaker.

Argentinië leidt met 1-0, Nederland moet op zoek naar de gelijkmaker

Het Nederlands elftal is met een achterstand de rust in gegaan tijdens de kwartfinale tegen Argentinië. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar alleen de Argentijnen kwamen tot scoren na een goede uitbraak van Nahuel Molina. Oranje moet in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker.

De Argentijnen begonnen de eerste vijftien minuten sterk aan de wedstrijd en zetten veel druk, maar tot een echt grote kans leidde dat niet. In de zevende minuut kwam keeper Noppert nog goed weg. Na een gevaarlijke bal op Timber werd de bal bijna onderschept door Álvarez, maar die komt net tekort om de bal te raken.

Rond de 20ste minuut kwam Oranje beter in de wedstrijd en wist kleine kansjes te creëren. In de 23ste minuut kreeg Bergwijn de bal aangespeeld, maar hij schoot na een uithaal met links ruim naast.

Na wat dreiging van Nederlandse kwant kwam Argentinië rond de 30ste minuut weer wat meer aan voetballen toe en bevond zich steeds meer op Nederlandse helft. In de 35ste minuut was het na een geweldige pass raak voor de Zuid-Amerikanen. Na een prachtige voorzet van Messi schoot Nahuel Molina de bal gemakkelijk binnen.

Daarna was het zoeken voor Oranje, dat moeilijk onder de druk van de Argentijnen uitkwam. De wedstrijd werd ook steeds harder aan het eind van de eerste helft en in vier minuten werden er maar liefst twee gele kaarten uitgedeeld: twee voor Nederland, twee voor Argentinië.

De wedstrijd is begonnen

De Spaanse scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz heeft gefloten en de tweede kwartfinale van vandaag is begonnen. Nederland gaat op zoek naar sportieve revanche voor de verloren halve finale van 2014, waar Argentinië hoopt de droom van wereldster Lionel Messi, op misschien wel zijn laatste grote internationale toernooi, dichterbij te brengen.

Steven Bergwijn in duel met de Argentijn Lisandro Martinez. Foto Patricia de Melo Moreira/AFP

Opstelling Oranje bekend: Steven Bergwijn terug in de basis

Louis van Gaal heeft de opstelling voor de kwartfinale tegen Argentinië bekendgemaakt. De basis is vrijwel geheel gelijk aan de die van de wedstrijd tegen de Verenigde Staten, alleen voorin voert hij een wijziging door. Steven Bergwijn vervangt Davy Klaassen, waardoor Cody Gakpo als aanvallende middenvelder komt te spelen.

Nederland en Argentinië speelden negen keer eerder tegen elkaar. Nederland won vier keer van de Argentijnen. In 1974 twee keer, tijdens een oefenduel en tijdens het WK. Ook in 1998 wist Oranje de Zuid-Amerikanen te verslaan tijdens een wereldkampioenschap. In 2003 won het Nederlands elftal tijdens een oefenduel.

Drie duels eindigde in gelijkspel en Argentinië wist twee keer te winnen. In 1978 wonnen ze in de verlenging van de WK-finale en in de halve finale van het WK van 2014 wonnen ze na strafschoppen.

Twitter avatar OnsOranje OnsOranje 𝗟𝗜𝗡𝗘-𝗨𝗣 for the big one! ⚔️🇦🇷 #WorldCup #NEDARG https://t.co/ZVSHb7Xn25

Topfavoriet Brazilië uitgeschakeld door Kroatië na strafschoppen

Kroatië heeft in de eerste kwartfinale van het WK in Qatar voor een daverende verrassing gezorgd door topfavoriet Brazilië uit te schakelen. Brazilië kwam in de verlenging nog op voorsprong door een doelpunt van Neymar, maar drie minuten voor het einde schoot invaller Petkovic de Kroaten op gelijke hoogte. In de strafschoppenserie miste Brazilië twee keer, waardoor Kroatië het eerste land is dat zich plaatst voor de halve finale.

De hele wedstrijd had Brazilië al moeite met Kroatië, dat uiterst geconcentreerd verdedigde en aan de hand van spelmaker Luka Modric er enkele keren gevaarlijk uitkwam. De kansen die het Zuid-Amerikaanse land kreeg werden iedere keer weer gepareerd door doelman Dominik Livakovic. Na negentig minuten was het 0-0 en werd er verlengd.

Net toen Kroatië steeds beter in de wedstrijd kwam, was het Brazilië dat in de slotseconden van de eerste helft van de verlenging op voorsprong kwam. Neymar combineerde door het hart van de Kroatische verdediging heen en schoot de bal van dichtbij binnen. In de laatste minuten van de verlenging wisten de Kroaten na een uitbraak toch nog voor de gelijkmaker te zorgen, toen invaller Bruno Petkovic de bal via een Braziliaans been binnenschoot.

Strafschoppen moesten de beslissing brengen. En net als in de achtste finale, toen Kroatië Japan met strafschoppen versloeg met een heldenrol voor keeper Livakovic, waren de Kroaten ook nu te sterk. De eerste penalty van Rodrygo werd gepakt door Livakovic, terwijl alle Kroatische spelers wel raak schoten. De Braziliaan Marquinhos bezegelde vervolgens het lot van zijn team door de vierde strafschop op de paal te schieten.

De spelers van Brazilië zitten aangeslagen op het veld na het verlies van de kwartfinale tegen KroatIë. Foto Ina Fassbender/AFP

Het worden strafschoppen

De Engelse scheidsrechter Michael Oliver heeft afgefloten en strafschoppen moeten de beslissing gaan brengen in deze eerste kwartfinale. Kroatië heeft daar ervaring mee: zij versloegen Japan met strafschoppen in de achtste finale, met een heldenrol voor de Kroatische doelman Livakovic, die vandaag ook haast niet te passeren was voor de Brazilianen.

Kroatië op gelijke hoogte via Petkovic

Kroatië komt in de 118e minuut toch nog op gelijke hoogte! Invaller Petkovic staat aan het eindstation van een counter van de Kroaten en schiet de bal via Marquinhos binnen. Het lijkt erop dat dit strafschoppen gaan worden, net zoals de achtste finale tussen Kroatië en Japan.

Neymar maakt de bevrijdende 1-0

Kroatië was verre van de onderliggende partij in de verlenging en middenvelder Brozovic kreeg zelfs een enorme kans. Aan de Braziliaanse kant groeiden de frustraties, maar in de laatste seconden van de eerste helft van de verlenging staat Neymar op. Na een snelle combinatie door het centrum schiet hij de bal van dichtbij hard in het dak van het doel. Brazilië staat op voorsprong en Kroatië heeft nog een kwartier om voor de gelijkmaker te zorgen.

Neymar viert het scoren van zijn doelpunt. Foto Jewel Samad/AFP

Veel kansen maar geen doelpunten in tweede helft

Ook in de tweede helft hebben Brazilië en Kroatië niet weten te scoren en dus gaan we verlengen. In tegenstelling tot de eerste helft, vielen er in de tweede helft wel enkele kansen te noteren.

Neymar had een grote kans om te scoren in de 54e minuut en stevende snel op het doel af, maar zijn schot werd tegengehouden door de Kroatische keeper Dominik Livakovic, die de bal met zijn voeten blokkeerde. Nadat het tempo flink werd opgevoerd, schoot Gvardiol de bal bijna in eigen doel, maar ook dit wist Livakovic tegen te houden.

De Kroatische doelman bleek een niet te passeren obstakel voor de Brazilianen: ook doelpogingen van Paqueta en Neymar werden gekeerd. Inmiddels zijn onder meer de Braziliaanse aanvallers Antony en Rodrygo in de ploeg gekomen voor Raphina en Vinicius Jr en lijkt het Brazilië alles eraan gelegen om dit voor de strafschoppenserie te beslissen.

Brazilië en Kroatië aan elkaar gewaagd in eerste helft

Kroatië en Brazilië kregen beide weinig grote kansen in de eerste helft van de kwartfinale. Brazilië zocht naar gaten, maar de Kroaten lieten ze er niet door en maakten een iets sterkere indruk dan de Zuid-Amerikanen.

In de twaalfde minuut kreeg Ivan Perisic de enige grote kans. Mario Palasic schoot de bal gevaarlijk voor het doel, waarna Perisic net tekort kwam om de 1-0 binnen te schieten.

Bij het Braziliaanse elftal was Neymar nauwelijks zichtbaar. De Kroatische verdediging zorgde er keer op keer voor dat de passes richting de sterspeler niet goed aan kwamen. Waar de Kroaten wel een antwoord hadden op Neymar, leken de Brazilianen dat nog niet te hebben op Luka Modric, die vaak kon uitbreken.

Tegen het einde van de eerste helft begon Brazilië wel wat meer druk te zetten, maar tot een echt grote kans leidde dat nog niet. De landen gingen met 0-0 richting de kleedkamers.

De Braziliaanse Danilo (tweede van rechts) kopt de bal. Foto Alessandra Tarantino/AP

De eerste kwartfinale tussen Brazilië en Kroatië is begonnen

Brazilië en Kroatië hebben afgetrapt in het Education City Stadium in Al Rayyan. De Brazilianen zijn in dezelfde opstelling als tegen Zuid-Korea begonnen, wat betekent dat sterren als Neymar, Vinicius Jr, Casemiro en Richarlison weer in de basis staan. Bij Kroatië zijn alle ogen gericht op hun aanvoerder en spelmaker, Luka Modric.

Twee keer eerder speelden de landen tegen elkaar tijdens een WK. In 2014 won Brazilië met 3-1 tijdens het openingsduel bij het WK in eigen land. Neymar scoorde toen twee maal. In 2006 won Brazilië met 1-0 in de groepsfase.

Nederlanders in Argentinië moeten oppassen met ‘uitbundig juichen’ tijdens kwartfinale

Nederlanders die in Argentinië de WK-kwartfinale van Oranje tegen Argentinië kijken, kunnen beter niet „uitbundig juichen in het openbaar voor Oranje” omdat „de passie voor het voetbal van de Argentijnen ertoe zou kunnen leiden dat de situatie snel grimmig wordt”. Dat meldt de Argentijnse politie op vrijdag.

De ambassade in Buenos Aires wijst Nederlanders in Argentinië ook op de waarschuwing van de autoriteiten via zijn berichtenservice, aldus de woordvoerder. Hij kan niet bevestigen of dergelijke waarschuwingen rondom sportevenementen vaak voorkomen.

Nederland neemt het op vrijdagavond om 20:00 uur Nederlandse tijd op tegen het Argentijnse elftal in Qatar voor een plekje in de halve finale. Volgens bondscoach Louis van Gaal is Argentinië „een topland met topvoetballers in de selectie”, en begint het WK voor Nederland nu pas écht. Op het WK van 2014 werd Nederland na strafschoppen uitgeschakeld door de Argentijnen in de halve finale.

Lees ook Ook zonder Oranjekoorts staat Ticketswap voor vrijdagavond vol

Fans van Argentinië juichen naast een opblaasbuste van sterspeler Lionel Messi in Qatar, tijdens de wedstrijd tussen Argentinië en Australië. Foto Luis Robayo/AFP

Welkom in dit blog

Na twee dagen zonder voetbal rolt de bal weer op vrijdag. De eerste twee kwartfinales worden gespeeld, met om 16.00 de eerste wedstrijd tussen Kroatië en Brazilië. Kroatië was in de achtste finale na strafschoppen te sterk voor Japan, terwijl Brazilië Zuid-Korea met 4-1 naar huis stuurde. De Brazilianen zijn vanwege hun frivole spel dit toernooi favoriet voor deze wedstrijd.

Om 20.00 uur speelt het Nederlands elftal tegen Argentinië in het Lusail-stadion. Voor Nederland is het de uitgelezen mogelijkheid om wraak te nemen voor de verloren halve finale van 2014, toen Argentinië beter was in het nemen van strafschoppen. Alle ogen zullen deze wedstrijd gericht zijn op de Argentijnse wereldster Lionel Messi, die zijn ploeg dit toernooi al meerdere malen op sleeptouw heeft genomen.

Kroatië - Brazilië

  • #58
  • Kwartfinale
  • Education City

Nederland - Argentinië

  • #57
  • Kwartfinale
  • Lusail

Bekijk het volledige programma met uitslagen en standen

Lees hier het vorige WK-blog terug