Het depot van Boijmans Van Beuningen in je oor

Toen Zelda Beauchampet, oprichter van sieradenmerk The Boyscouts, in haar woonplaats Rotterdam het depot van Boijmans Van Beuningen zag verrijzen, wist ze: hier moet ik iets mee. Niet alleen omdat ze het zo’n mooi gebouw vond – de potvorm van het gebouw zat al vanaf het begin in de collecties van haar inmiddels twaalf jaar oude merk. Samen met het museum heeft ze een speciale, kleine ‘depotlijn’ gelanceerd: zilveren oorbellen en ringen, iets smaller dan de eerdere sieraden die ze in die vorm maakte. Dat maakt de potvorm wat herkenbaarder (en de sieraden iets goedkoper). Het zilver is ‘reclaimed’, en zowel ring als oorbellen zijn verkrijgbaar met of zonder parel, een verwijzing naar de bijnaam van het depot: de parel van Rotterdam.

Ring 88 of 126 euro, oorbellen 63 of 82 euro per stuk. Alleen verkrijgbaar bij Depot Boijmans van Beuningen en de (online)winkel van The Boyscouts.