Brieven

OV Hoger tarief betalen

Brieven

De beschrijving van de eerste klas in onze treinen in de column van Jannetje Koelewijn (Betalen voor de eerste klas? Ben jij gek, 30/11) is herkenbaar. In Engeland en Duitsland waagt niemand zich met een tweedeklaskaartje in de eerste klas, zelfs niet als de tweede klas uitpuilt. Er wordt goed gecontroleerd en de boete is hoog. Een andere mentaliteit dus, van reizigers en/of personeel? Misschien is er een simpele oplossing, die de trein weer toegankelijk maakt voor ouderen en voor mensen die in de trein willen werken en daar wat extra voor overhebben. Het moet toch uitvoerbaar zijn dat de conducteur met één handeling de OV-chipkaart van illegale eersteklasreizigers omzet naar het hogere tarief? Geen discussie, de rekening komt bij het uitchecken.

Den Haag