Podcast

Heijne & Van Teutem
30 nov 2022
wo - 30 november 2022
Heijne & Van Teutem
30 nov 2022
wo - 30 november 2022
Waarom Rutger Bregman vindt dat jij de lat hoger moet leggen
   
Deze podcast luister je ook in onze app

Waarom Rutger Bregman vindt dat jij de lat hoger moet leggen

Rutger Bregman verdiende ineens een bulk geld met de verkoop van zijn boek ‘De meeste mensen deugen’ en vroeg zich af: wat moet ik hier eigenlijk mee? Zo werd hij aanhanger van het effectief altruïsme: zo’n groot mogelijk verschil maken in de wereld door het slim doneren van je geld. Want als je geld op de bank hebt staan dat je zelf niet nodig hebt, dan kun je het toch net zo goed weggeven? Bregman is gegrepen door dat ideaal, hoewel hij er niet in doorschiet. ‘Je hoeft niet perfect te zijn, maar je kunt wel zo goed mogelijk je best doen om aan de goede kant te staan.’ en, geeft hij toe, dat effectief altruïsme is eigenlijk best een elitaire beweging.

Aanvulling: in deze aflevering wordt Sam Bankman-Fried genoemd als miljardair. Sinds de opname is zijn bedrijf FTX in een crisis beland en is Fried zijn vermogen grotendeels verloren.