Fleetwood Mac-zangeres Christine McVie (79) overleden

1943-2022 De Britse singer-songwriter Christine McVie schreef en zong grote hits van Fleetwood Mac als Little Lies, Everywhere, Don’t Stop, Say You Love Me en Songbird. Ze overleed vredig in een ziekenhuis.
De Britse singer-songwriter schreef en zong grote hits als Little Lies, Everywhere, Don’t Stop, Say You Love Me en Songbird.
De Britse singer-songwriter schreef en zong grote hits als Little Lies, Everywhere, Don’t Stop, Say You Love Me en Songbird. Foto Jim Steinfeldt/Getty Images

Fleetwood Mac-zangeres Christine McVie is op 79-jarige leeftijd overleden, meldt de band woensdag. De Britse singer-songwriter schreef en zong grote hits als ‘Little Lies’, ‘Everywhere’, ‘Don’t Stop’, ‘Say You Love Me’ en ‘Songbird’. Volgens haar familie is ze vredig gestorven in een ziekenhuis.

Christine McVie trad na haar huwelijk met basgitarist John McVie van Fleetwood Mac toe tot de band. In 1998 verliet ze na 28 jaar Fleetwood Mac, maar keerde in 2014 weer terug.

Lees ook: Fleetwood Mac is al vijftig jaar een knipperlicht

Fleetwood Mac laat op het officiële Twitter-account weten dat McVie „de beste musicus was die je je kon wensen in een band en de beste vriendin die je kan hebben in het leven”.

Het in 1967 door de in 2020 overleden Peter Green opgerichte Fleetwood Mac kende steeds wisselende bezettingen. Christine McVie was een van de grote drijvende krachten in de succesvolle Amerikaanse jaren, onder meer toen het album Rumours in 1977 werd uitgebracht. Dat is nog altijd een van de best verkochte albums aller tijden.

Liefdesperikelen

De zangeres werd in juli 1943 geboren als Christine Anne Perfect in het kleine dorpje Bouth in het noordwesten van Engeland. Voordat ze lid werd van Fleetwood Mac had ze al drie soloalbums uitgebracht en speelde ze in de band Chicken Shack.

Ze beleefde met John McVie turbulente jaren bij Fleetwood Mac en het stel scheidde net voor het uitkomen van Rumours van elkaar. Dat album en ook latere nummers staan dan ook vol met hun liefdesperikelen en dat van andere leden van de band.

Nadat ze in 1998 de band de rug toekeerde, deed ze nauwelijks nog iets op muzikaal gebied. Haar terugkeer in 2014 was voor veel fans dan ook een grote verrassing. In 2019 was Fleetwood Mac met Christine McVie nog te zien op Pinkpop.

Christine McVie in de muziekvideo van de grote Fleetwood Mac-hit Don’t Stop: