Doelman Onana ontbreekt bij Kameroen, ‘uit selectie gezet’

Doelman André Onana aan de bal tijdens het eerste WK-duel van Kameroen.
Doelman André Onana aan de bal tijdens het eerste WK-duel van Kameroen. Foto Odd Andersen/AFP

Doelman André Onana ontbreekt maandag in de opstelling van Kameroen, dat om 11.00 uur aftrapt tegen Servië. Bronnen binnen het Kameroense kamp melden aan persbureau AFP dat de voormalig Ajax-keeper vanwege „disciplinaire redenen” uit de selectie is gezet door bondscoach Rigobert Song. Wat zich precies heeft voorgevallen, is niet bekend. Onana zit ook niet op de bank.

De 26-jarige Onana, tegenwoordig uitkomend voor het Italiaanse Internazionale, keepte donderdag nog de hele wedstrijd tegen Zwitserland. Kameroen verloor dat duel met 1-0. Tegen Servië wordt hij vervangen door Devis Epassy, die speelt bij het Saoedi-Arabische Abha.

Bij Servië begint Filip Kostic in de basis. In de eerste WK-wedstrijd tegen Brazilië bleef de oud-speler van FC Groningen nog op de bank. Ook Ajacied Dusan Tadic begint aan het duel, terwijl Nemanja Gudelj (voormalig NAC Breda, AZ en Ajax) niet zal beginnen.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Doelpuntrijke wedstrijd tussen Kameroen en Servië levert geen winnaar op