Conny Helder moet Qatar een harde boodschap brengen. Maar hoe?

Sportminister Conny Helder (VVD) reist namens het kabinet af naar Qatar, waar ze dinsdag aanwezig zal zijn bij de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen het gastland. Het bezoek van Helder aan het WK is in Nederland politiek omstreden. Een meerderheid van de Tweede Kamer – inclusief coalitiepartijen D66 en ChristenUnie – steunde een motie die het kabinet vroeg het WK diplomatiek te boycotten. Volgens topdiplomaat Nikolaos van Dam moet Helder dinsdag in gesprek met vertegenwoordigers van Qatar langzaam toewerken naar de harde boodschap over de mensenrechten.

Lees ook: Conny Helder moet Qatar een harde boodschap brengen. Maar hoe? Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Vandaag op het WK: Brazilië en Portugal in actie, eerst Kameroen tegen Servië