Spanje en Duitsland delen de punten in boeiende kraker

De Duitse spits Niclas Füllkrug viert zijn treffer met Jamal Musiala.
De Duitse spits Niclas Füllkrug viert zijn treffer met Jamal Musiala. Foto Fabrizio Bensch/Reuters

De absolute kraker in groep E tussen Spanje en Duitsland is geëindigd in 1-1. Eerder op de dag won Costa Rica met 1-0 van Japan, waardoor Spanje zijn koppositie in de groep behoudt. Alle vier de landen in de groep hebben nog zicht op plaatsing voor de volgende ronde.

Waar Duitsland in de eerste wedstrijd tegen een verrassende nederlaag tegen Japan was aangelopen, had Spanje juist ongenadig hard uitgehaald met een 7-0 overwinning op Costa Rica. Voor Duitsland waren de drie punten tegen Spanje daarom van het grootste belang, maar het waren juist de Spanjaarden die in het eerste deel van de wedstrijd overheersten.

In de zevende minuut schoot de Spaanse aanvaller Dani Olmo, via de hand van de Duitse doelman Manuel Neuer, snoeihard op de lat. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Duitsland echter beter in zijn spel en golfde het duel op en neer in een zeer hoog tempo. Spanje kreeg kansen met een schot van Jordi Alba dat maar net naast zeilde en een poging van Ferran Torres die over ging, terwijl aan de Duitse kant Ilkay Gündogan en Serge Gnabry dicht bij een doelpunt waren.

Ingevallen spitsen scoren

In de 40ste minuut leek Duitsland op voorsprong te komen nadat Antonio Rüdiger een vrije trap binnenkopte. De Nederlandse scheidsrechter Danny Makkelie keurde het doelpunt echter af wegens buitenspel, al scheelde het weinig.

Na een kwartier in de tweede helft viel dan eindelijk het eerste doelpunt. Spits Alvaro Morata was nog maar net ingevallen voor Ferran Torres of hij scoorde de 1-0 op aangeven van Jordi Alba. Duitsland deed wat het kon om de stand gelijk te trekken, maar pogingen van Niclas Füllkrug en Jamal Musiala werden gestopt door de Spaanse doelman Unai Simón.

In de 83ste minuut lukte het dan toch. Füllkrug kwam dankzij Musiala alleen voor Simón te staan en schoot de bal hard in de kruising. Hoewel Duitsland bleef aandringen, en de wedstrijd in de absolute slotseconden zelfs had kunnen winnen als Leroy Sané minder lang had getreuzeld, eindigde de wedstrijd in 1-1.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Spanje en Duitsland delen de punten in boeiende kraker