Marokko verslaat België in rommelige wedstrijd met 2-0

De Marokkaanse ploeg viert de 1-0 van Sabiri.
De Marokkaanse ploeg viert de 1-0 van Sabiri. Foto Odd Andersen/AFP

De wedstrijd tussen Marokko en België in groep F is geëindigd in een 2-0 overwinning voor de Marokkanen. In de rommelige wedstrijd, waarin beide ploegen tot genoeg kansen kwamen, duurde het tot diep in de tweede helft voordat het eerste doelpunt viel. Later vandaag komen Canada en Kroatië, de andere twee teams in groep F, in actie.

De eerste twintig minuten van de wedstrijd was België een stuk sterker en via Thorgen Hazard, die samen met zijn broer Eden op het veld stond, en Amadou Onana waren er kansen op de openingstreffer. Aan de kant van Marokko was het met name oud-Ajacied Hakim Ziyech die voor gevaar zorgde. Vlak voor rust schoot hij een vrije trap vanaf de rechterkant binnen, maar de scheidsrechter keurde de treffer af nadat hij met de VAR hinderlijk buitenspel constateerde.

Vermakelijke wedstrijd

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld: spelers maakten veel persoonlijke fouten, passes kwamen vaak niet aan maar het spel bleef op en neer golven, wat voor een vermakelijke wedstrijd zorgde. Met kansen over en weer was het wachten op een doelpunt, dat in de 73ste minuut viel toen de Marokkaanse middenvelder Abdelhamid Sabiri de bal vanaf links langs keeper Thibaut Courtois schoot.

Met spits Romelu Lukaku als invaller ging België op zoek naar de gelijkmaker, maar tot echte uitgespeelde kansen leidde dat niet. Sterker nog, in de 92ste minuut maakte de in Nederland geboren Zakaria Aboukhlal er op aangeven van Ziyech 2-0 van. Marokko gaat nu aan leiding in groep F, al kan Kroatië die koppositie bij een ruime overwinning op Canada later vandaag overnemen.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Marokko verslaat België in rommelige wedstrijd met 2-0