En toen trok de FIFA geel voor een boodschap van liefde

Terwijl de FIFA zich in de eerste week van het WK hard opstelde tegenover de OneLove-band die onder andere Nederland wilde dragen, begint in Doha het WK te leven. In en rond de stadions, in de fanzones, zie je overwegend voetbalfans uit Zuid-Amerika, Afrika, het Midden-Oosten en Qatar. Niet Qatarezen in witte dishdasha’s – die zie je er nauwelijks – maar migranten uit Zuid-Azië en Afrika die het overgrote deel van de lokale bevolking uitmaken. De sfeer is er, onmiskenbaar, uitstekend. Er zijn geen vechtpartijen, er wordt gedanst en gezongen, de logistiek werkt uitstekend. Met de vraag of je al dan niet met een regenboogvlag het stadion in mag of een OneLove-band mag dragen, lijkt niemand bezig.

Lees ook: En toen trok de FIFA geel voor een boodschap van liefde Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Stuntploeg Japan nu zelf verrast door Costa Rica