Canada uitgeschakeld na ruime nederlaag tegen Kroatië

De Kroatische spits Andrej Kramaric viert de 3-1.
De Kroatische spits Andrej Kramaric viert de 3-1. Foto Ali Haider/EPA

Kroatië heeft in de tweede wedstrijd in groep F Canada met 4-1 verslagen. Ondanks een droomstart van de Canadezen, kwamen de Kroaten nog voor rust op voorsprong. Canada is door de nederlaag uitgeschakeld, waar Kroatië de koppositie in groep F van overneemt van Marokko, dat eerder op zondag met 2-0 van België won.

Canada, dat de openingswedstrijd tegen België met 1-0 had verloren, kende een droomstart door binnen twee minuten al op voorsprong te komen dankzij een kopbal van Alphonso Davies. Kroatië, op het WK in 2018 nog finalist, kwam vervolgens steeds beter in de wedstrijd, met een aantal vloeiende aanvallen en combinaties als gevolg.

Halverwege de eerste helft werd een doelpunt van Andrej Kramaric nog terecht afgekeurd wegens buitenspel, maar tien minuten later kon de spits alsnog de gelijkmaker op zijn naam zetten. Vlak voor rust kwam Kroatië op een verdiende voorsprong dankzij een hard schot van Marko Livaja.

Weer Kramaric

Canada moest na de rust hard op zoek naar de gelijkmaker en via invaller Jonathan Osario en Jonathan David was het twee keer dichtbij. Aan de andere kant redde de Canadese keeper Milan Borjan ternauwernood op een schot van Kramaric, die tien minuten later alsnog de 3-1 binnenschoot en zo de wedstrijd besliste.

Canada bleef aandringen en kreeg nog kansen, maar het was Kroatië dat het slotakkoord verzorgde via Lovro Majer, die het eindstation was van een Kroatische counter en de 4-1 binnenschoot. Door de nederlaag is Canada definitief uitgeschakeld. Kroatië heeft volgende week genoeg aan een gelijkspel tegen België om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Canada uitgeschakeld na ruime nederlaag tegen Kroatië