Twaalf mensen vermist na aardverschuiving op Italiaans eiland Ischia

Natuurramp In de kustplaats Casamicciola richtte de aardverschuiving de meeste schade aan. De modderstromen sleurden auto’s mee en verwoestten meerdere gebouwen.
Puin ligt verspreid op de straat na een aardverschuiving
Puin ligt verspreid op de straat na een aardverschuiving Beeld Carabinieri/Handout via Reuters

Twaalf mensen worden zaterdag vermist na een aardverschuiving op het Italiaanse eiland Ischia, voor de kust van Napels. Dat melden internationale persbureaus. Er is onduidelijkheid over het aantal dodelijke slachtoffers.

De Italiaanse minister van Infrastructuur en Transport Matteo Salvini beweert dat zeker acht mensen zijn overleden, maar volgens binnenlandminister Matteo Piantedosi is er nog geen bevestiging van omgekomen slachtoffers. De burgemeester van Napels spreekt van in elk geval één overleden vrouw. De aardverschuiving vond rond 5.00 uur plaats en werd veroorzaakt door hevige regenval.

In de kustplaats Casamicciola richtte de aardverschuiving de meeste schade aan. De modderstromen sleurden auto’s mee en verwoestten meerdere gebouwen, zegt burgemeester Giacomo Pascale tegen het Italiaanse persbureau Ansa. Eerder op de zaterdag werd al bekend dat nog dertien mensen werden vermist, een aantal dat later werd bijgesteld naar twaalf. Daarnaast zijn zo’n dertig woningen onbereikbaar, doordat de aardverschuiving de toegangswegen heeft versperd.

Vermist gezin

Onder de vermisten bevond zich een gezin met een pasgeboren baby. Hun woning werd door de modder overspoeld. Zaterdagmiddag meldde de prefect van Napels, Claudio Palomba, dat het gezin levend was teruggevonden en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Reddingswerkers zijn ter plaatse om te zoeken naar vermisten en eerste hulp te verlenen aan eventuele gewonden. Onder de hulpdiensten bevinden zich ook duikteams, die in de zee zoeken naar meerdere voertuigen. Zeker twee mensen zijn uit hun auto gered, nadat deze door een modderstroom in het water was beland.