Ruim 4,3 miljoen kijkers voor Nederland - Ecuador

Ruim 4,3 miljoen Nederlanders hebben vrijdagavond gekeken naar de wedstrijd tussen Nederland en Ecuador. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het zijn er iets meer dan tijdens het eerste WK-duel van Oranje tegen Senegal, toen bijna 4,3 miljoen mensen voor de tv of online de wedstrijd volgden.

Tegen Ecuador wist Nederland, net als tegen Senegal, niet te overtuigen. Het Nederlands elftal speelde één van de slechtste wedstrijden uit de WK-geschiedenis, met slechts twee doelkansen voor Oranje, en kwam met een 1-1 gelijkspel nog goed weg. Komende dinsdag heeft het elftal van bondscoach Louis van Gaal aan een gelijkspel tegen gastland Qatar genoeg om zich te plaatsen voor de achtste finales.

Lees ook: Oranje verovert ook met het 1-1 gelijkspel tegen Ecuador geen harten Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Argentinië moet nederlaag rechtzetten tegen Mexico, eerst Tunesië - Australië