Franse sterspeler Mbappé verslaat Denemarken: 2-1

De Franse aanvaller Kylian Mbappé viert zaterdag zijn eerste goal tegen Denemarken.
De Franse aanvaller Kylian Mbappé viert zaterdag zijn eerste goal tegen Denemarken. Foto Carl Recine/Reuters

Frankrijk heeft Denemarken zaterdag met 2-1 verslagen. De 23-jarige aanvaller Kylian Mbappé scoorde twee keer in een wedstrijd waarin de Fransen dominanter waren, maar de Denen knap verzet boden. De WK-titelhouders hebben zich met de winst als eerste team geplaatst voor de achtste finales.

In de eerst helft creëerde Frankrijk al meer kansen, maar kwam niet tot scoren. In de enerverende tweede helft zetten Les Bleus nog meer aan, wat onder meer leidde tot een kans voor Antoine Griezmann, die in de 59ste minuut een diepe bal met de borst behendig meenam, maar vervolgens hoog over het doel schoot.

Een minuut later was het wel raak toen de aanvallend ingestelde linksback Theo Hernandez opstormde en Mbappé aanspeelde. Die gaf weer diep op de verder gelopen Hernandez om de bal vervolgens terug te krijgen en via een Deens been langs keeper Kasper Schmeichel te schuiven.

Gelijkmaker

In de 68ste minuut volgde de Deense gelijkmaker van Andreas Christensen, die een corner van dichtbij inkopte. De Denen gingen vervolgens op zoek naar de winst, maar de Franse keeper Hugo Lloris redde vier minuten later op een hard schot van dichtbij van middenvelder Jesper Lindstrøm.

Het waren de Fransen die uiteindelijk de meeste kansen creëerden en in de 85ste minuut scoorde Mbappé de beslissende goal. Griezmann draaide de bal vanaf de rechterflank bij de tweede paal in, waar de aanvaller van Paris Saint-Germain van dichtbij met zijn bovenbeen Schmeichel passeerde: 2-1.

In Groep D gaat Frankrijk aan de leiding (zes punten), gevolgd door Australië (drie punten) en Denemarken en Tunesië (beide één punt). Woensdag komt Frankrijk uit tegen Tunesië en spelen Australië en Denemarken vermoedelijk om de tweede plek.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Franse sterspeler Mbappé verslaat Denemarken: 2-1