Argentinië herstelt zich na blamage tegen Saoedi-Arabië en wint met 2-0 van Mexico

Hector Herrera van Mexico in duel met de Argentijnse aanvoerder Lionel Messi.
Hector Herrera van Mexico in duel met de Argentijnse aanvoerder Lionel Messi. Foto Dylan Martinez/Reuters

Argentinië heeft dan toch zijn eerste overwinning op het WK te pakken. Aan de hand van aanvoerder Lionel Messi wonnen de Zuid-Amerikanen met 2-0 van Mexico, na het zeer onverwachte 1-2 verlies tegen Saoedi-Arabië op dinsdag.

De Argentijnen en Mexicanen bestreden elkaar fel in een spannende wedstrijd die zich meer liet kenmerken door (grove) overtredingen dan door uitgespeelde kansen of mooi voetbal. Met name Mexico deelde flink uit en kreeg vier gele kaarten.

De Mexicanen gaven de Argentijnse sterspeler Messi gedurende grote delen van de wedstrijd nauwelijks ruimte en dekten hem vaak met twee of zelfs drie man. Toch wist de 35-jarige Argentijn in de 64ste minuut te scoren, toen hij de bal vanaf de rechterflank kreeg teruggelegd. Vanaf twintig meter schoot hij laag in de rechterhoek, voorbij de Mexicaanse keeper Guillermo Ochoa.

Wedstrijd op slot

In de 87ste minuut gooiden de Argentijnen de wedstrijd op slot met een pass van Messi op Enzo Fernández. De invaller omspeelde een Mexicaanse verdediger met een schaarbeweging en krulde de bal vervolgens in de rechterbovenhoek: 2-0.

Het is bijzonder spannend in Groep C, waarin elk team nog kans maakt op de achtste finales. Polen gaat na twee wedstrijden aan de leiding met vier punten, gevolgd door Argentinië en Saoedi-Arabië met twee punten. Mexico heeft slechts één punt.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Argentinië herstelt zich na blamage tegen Saoedi-Arabië en wint met 2-0 van Mexico