In beeld

Nu het winter wordt in Oekraïne, gebruikt Rusland de kou als wapen

De Russische raketaanvallen laten zichtbaar hun sporen achter in Oekraïne. Steeds vaker vuurt Rusland zijn raketten af op de Oekraïense energievoorziening. Naar verwachting zullen veel Oekraïners het land ontvluchten om elders warmte te zoeken.
Uitgebrande auto's voor een zwaar beschadigd gebouw in de plaats Vysjhorodok bij Kiev. Rusland heeft volgens de Oekraïense generaal Valerij Zaloezjnyj woensdag 67 raketten afgevuurd op Oekraïne, waarvan dertig op de hoofdstad. Vijftien daarvan raakten doel. Daarbij vielen in ieder geval zes doden en 36 gewonden.
Foto Genya Salvilov/AFP
Kiev in het donker. Door Russische raketaanvallen lag het elektriciteitsnet in de hoofdstad plat. Miljoenen Oekraïners zullen deze winter last hebben van stroomuitval.
Foto Vladyslav Sodel/Sodel
Reddingswerkers bij een plek waar een Russische raket insloeg, in Kiev.
Foto Valentyn Ogirenko/Reuters
In Kiev maakt een oudere vrouw een maaltijd klaar op een gasbrandertje. De elektriciteitsuitval in Oekraïne komt op hetzelfde moment als het winterse weer.
Foto Andrew Kravchenko/AP
Een vrouw loopt over straat in een donker Lviv. Ook in deze Oekraïense stad is de elektriciteitsvoorziening inmiddels onbetrouwbaar. Er wordt verwacht dat veel Oekraïners zullen vluchten voor de winterse kou.
Foto Yuriy Dyachyshyn/AFP
Reddingswerkers zoeken naar overlevenden van een raketinslag op een gebouw in Vysjhorodok, bij Kiev.
Foto Vladyslav Musiienko/Reuters
Een soldaat kijkt op vanuit een tank aan de frontlinie in de regio Donetsk. De tank was eerst van de Russen, maar werd door de Oekraïners geconfisqueerd.
Foto Libkos/AP
Terwijl mensen wachten om per trein geëvacueerd te worden, laden ze hun telefoons en laptop op in het treinstation van Cherson. Zonder betrouwbare energievoorziening is de stad te koud om de winter in door te brengen.
Foto Roman Pilipey/EPA
In een donker ziekenhuis in Cherson gaat de dertienjarige Artur Voblikov onder het mes. Hij raakte gewond bij een Russische aanval en zijn linkerarm wordt geamputeerd.
Foto Bernat Armangue/AP
Arturs moeder Natalia Voblikova reageert geschokt als haar wordt verteld dat haar zoon door de aanval zijn arm is kwijtgeraakt.
Foto Bernat Armangue/AP
Een Oekraiënse scherpschutter in Cherson schiet raak op een Russische soldaat, en ziet hem vanuit zijn schuilplaats vallen in de Dnjepr. Rusland probeert de rivier over te steken.
Foto Bernat Armangue/AP
Een ingestorte kraamafdeling van een ziekenhuis in Vilnjansk, waar brandweerlieden zoeken naar overlevenden. Bij de Russische raketaanval kwam een pasgeboren baby om het leven.
Foto Kateryna Klochko/AP
Oekraïense soldaten vuren een wapen af aan de frontlinie in de Donetsk-regio.
Foto Libkos/AP
Een Oekraiënse soldaat rust uit nadat hij is teruggekeerd van de frontlinie.
Foto Bernat Armangue/AP
Nabestaanden rouwen rond de kist van Sergej Mironov in het Sint-Michielsklooster in Kiev. Hij kwam om tijdens de gevechten met de Russen in Donetsk.
Foto Genya Savilov/AFP