Recensie

Recensie Podcast

Vader schiet soullegende dood

Nieuw! Seizoen 3 over Marvin Gaye nu te beluisteren
Deze podcast luister je ook in onze app

Grote levens, dramatische finales. Eerdere seizoenen van De laatste dagen van… behandelden popzangers John Lennon en Freddie Mercury. In het nieuwe seizoen wordt Marvin Gaye besproken, de fenomenale soulzanger die op de dag voor zijn 45ste verjaardag door zijn vader werd doodgeschoten.

De spanningen tussen vader en zoon begonnen vroeg. Marvin senior was dominee, maar vaak werd hij uitgenodigd op voorwaarde dat hij zijn zingende zoontje meenam. De jaloezie die de vader voelde, uitte hij hardhandig.

Interviews, reportages, gastoptredens, archiefmateriaal; alles wordt uit de kast getrokken om de mens uit de mythe te halen. Gevoegd bij Gaye’s sombere leven, klinkt de muziek ineens zo veel triester.

De laatste dagen van Marvin Gaye, 6 afl. van 41-59 min, Avrotros/ NPO radio 5.