Recensie

Recensie Podcast

Drama, macht, moord en het ontstaan van liberté, égalité, fraternité

Johan Op de Beeck, de man die geschiedenis tot poëzie verheft, waagt zich aan de Franse Revolutie.

Zalig, een nieuwe Klarapodcast met Johan Op de Beeck, verteller van de geschiedenissen van Leopold III, De Zonnekoning en Napoleon. De man die geschiedenis tot poëzie verheft waagt zich dit keer aan de Franse Revolutie, beginnend bij de bestorming van de Bastille in 1789.

Om precies te zijn bij de krakende parketvloer in Versailles, waar je op stapt nadat je het slot openmaakt met een sleutel zo dik als een pink. Alsof hij improviseert, muziek maakt: steeds sneller klinkt zijn stem over de bombastische muziek. Een verhaal vol drama en geschil, terreur, macht, moord en het ontstaan van liberté, égalité, fraternité.

De Franse Revolutie, tien afleveringen van drie kwartier, Klara.