Thuiskok

Pasta met walnotensaus

Pasta misstaat in geen enkel seizoen. Dit recept met walnoten en room is wat zwaarder en rijker en daardoor geschikt om de kou en de regen die tegen de ramen slaat te trotseren. Verse blaadjes salie vindt u in de grotere supermarkt. Rooster het brood met de blaadjes salie goudbruin in 1 theelepel olijfolie in een koekenpan. Leg 1 sneetje in een kom, schenk de melk of fond erover en week het 10 minuten. Hak het andere sneetje grof. Zet de salie apart. Rooster ondertussen de walnoten ongeveer 5 minuten in een koekenpan, tot ze goudbruin zijn. Laat ze even afkoelen. Pureer 180 gram walnoten met de parmezaanse kaas, 4 eetlepels olijfolie, 1 theelepel geraspte citroenschil en het geweekte brood inclusief het vocht tot een pasta in een blender. Breng op smaak met zout en peper. Breng een grote pan water aan de kook. Voeg flink wat zout toe en kook de tagliatelle beetgaar. Giet hem af, vang genoeg kookwater op om de saus straks te binden. Meng de pasta met de walnotensaus en voeg steeds een lepel kookwater toe, tot de saus romig is. Schep de tagliatelle op borden of in kommen en bestrooi hem met het gehakte brood, de resterende walnoten, een beetje geraspte citroenschil, de parmezaanse kaas en de knapperige salie.