Recensie

Recensie Muziek

Mayleaf heeft de rock goed in de vingers

Wat kan rockmuziek in al z’n eenvoud toch goed werken: een paar goed geplaatste akkoorden, een sterke strot en een drummer die weinig medelijden met zijn eigen instrument heeft. Mayleaf, een Nederlands vijftal uit Eindhoven, doet niet moeilijk over hun invloeden. Kijk maar eens naar hun logo, dat doet denken aan een bepaalde grungeband uit Seattle die begint met een N en rijmt op banana. Nou ja, dat rijmt net niet, maar dat geldt voor Mayleaf ook: hun punkrock is een stuk meer poppy en ook wel wat liever. Puntigheid zit ’m meer in de slimme refreinen, die net een andere bocht kiezen dan je denkt – luister maar naar ‘Forget me Not’ of ‘Sign’. Ze laten hun tanden zien in ‘If You Want It’, en in ‘Hostage’ zit zelfs een psychedelische solo.

Je denkt ook aan Silverchair, Bush en andere post-grungebands. Niet zo origineel dus? Misschien niet, maar een jonge, frisse alternatieve rockband die dit geluid zo goed in de vingers heeft, stemt tóch vrolijk.