Thuiskok

Eekhoorntjesbroodsoep

Als u geen eekhoorntjesbrood kunt vinden, kunt u in plaats daarvan boschampignons of kastanjeboleten gebruiken. Serveert u deze soep met geroosterd brood of croutons. Geklaarde boter is ook bekend als ghee en vindt u in de grotere supermarkt.

Pel de sjalotjes en schil de aardappel. Halveer ze en snijd ze in plakjes. Maak de grote exemplaren eekhoorntjesbrood schoon met een doek of een kwastje en snijd ze ook in plakjes. Verhit 2 eetlepels geklaarde boter in een pan en bak de sjalotjes en aardappel kort met de specerijen, kruiden en wat zout. Voeg de plakjes eekhoorntjesbrood toe en bak ze in 5-8 minuten goudbruin. Blus af met de witte wijn en schenk de fond erbij. Laat alles 20-25 minuten sudderen op laag vuur, tot de plakjes aardappel zacht zijn. Schenk de melk erbij, verwijder de takjes kruiden en pureer de soep. Breng hem op smaak met zout en peper. Maak de kleine paddenstoelen schoon met een doek of een kwastje en halveer ze. Verhit 1 eetlepel geklaarde boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen goudbruin. Schep de soep in kommen en garneer elke kom soep met 1 theelepel yoghurt en de gebakken paddenstoelen.