Nieuw sanctiepakket van de EU volgens Rutte ‘niet heel stevig’

Premier Mark Rutte heeft na de afloop van de EU-top in Brussel laten weten dat het negende sanctiepakket tegen Rusland „niet heel stevig” is. Dat meldt persbureau ANP donderdag. Volgens hem moet er verder worden gezocht naar nieuwe strafmaatregelen.

Rutte verwelkomt de sancties wel en vindt ze op dit moment het hoogst haalbare. „Het is het negende pakket, dus de grote dingen zijn natuurlijk gebeurd”, aldus de premier. De EU begint op een gegeven moment een beetje „door de punten heen te raken”. De EU moet volgens hem wel blijven zoeken naar wat er nog meer gedaan kan worden.

Donderdag werd de Europese Unie het eens over een negende sanctiepakket tegen Rusland. Wat het pakket precies inhoudt, is nog niet niet bekendgemaakt.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Zelensky ontkent dat raket die in Polen neerkwam afkomstig is uit Oekraïne