Biden: onwaarschijnlijk dat raket die Polen trof vanuit Rusland is afgevuurd

De Amerikaanse president Joe Biden na een spoedbijeenkomst van wereldleiders op het Indonesische eiland Bali.
De Amerikaanse president Joe Biden na een spoedbijeenkomst van wereldleiders op het Indonesische eiland Bali. Foto Doug Mills/The New York Times via AP

Het is volgens de Amerikaanse president Joe Biden „onwaarschijnlijk” dat de raket die dinsdag twee mannen doodde in Polen is afgevuurd vanuit Rusland.

„Er is voorlopige informatie die dat tegenspreekt”, zei Biden woensdagochtend na een bijeenkomst met leiders van de G7 en NAVO-landen op Bali. „Het is onwaarschijnlijk gezien de lijnen van het traject dat hij is afgevuurd vanuit Rusland, maar we zullen zien”. De VS hadden de op Bali aanwezige wereldleiders bijeengeroepen voor een spoedbijeenkomst. Biden beloofde Polen alle steun bij het onderzoek naar het incident.

Het Poolse ministerie van Buitenlandse Zaken zei kort na middernacht dat de raket die een landbouwbedrijf trof bij het dorp Przewodów vlakbij de grens met Oekraïne van Russische makelij was. Rusland ontkent dat er dinsdag raketten zijn afgevuurd op doelwitten in de buurt van de grens tussen Oekraïne en Polen.

Ook Oekraïne maakt gebruik van door Rusland gemaakte raketten.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Biden: onwaarschijnlijk dat raket die Polen trof vanuit Rusland is afgevuurd