Pools ministerie Buitenlandse Zaken: raket van Russische makelij trof dinsdagmiddag Pools dorp

De schade na een vermoedelijk door een Russische raket veroorzaakte explosie op een landbouwbedrijf in het Poolse dorp Przewodów.
De schade na een vermoedelijk door een Russische raket veroorzaakte explosie op een landbouwbedrijf in het Poolse dorp Przewodów. Door persbureau Reuters geverifieerd beeld van sociale media

Het Poolse ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat het Poolse dorp Przewodów nabij de grens met Oekraïne dinsdagmiddag om 15.40 uur lokale tijd is getroffen door een raket van Russische makelij. Het ministerie laat in een schriftelijke verklaring weten de Russische ambassadeur om opheldering te hebben gevraagd over het incident.

De Poolse president Andrzej Duda zei kort na middernacht dat nog niet is vastgesteld wie de raket heeft afgevuurd. De Amerikaanse president Joe Biden heeft Duda „volledige Amerikaanse steun” toegezegd bij het onderzoek. Ook Oekraïne maakt gebruik van door Rusland gefabriceerde raketten.

De Poolse brandweer bevestigde dinsdagavond dat er twee doden zijn gevallen bij een explosie op een landbouwbedrijf bij het Poolse dorp. De NAVO buigt zich woensdagochtend in een spoedzitting over het incident.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Polen: dorp Przewodów getroffen door raket van Russische makelij