Democraat Fontes gekozen tot secretary of state in Arizona

Adrian Fontes is gekozen tot secretary of state in Arizona. Fontes verslaat Mark Finchem, een election denier, oftewel iemand die Joe Biden niet erkent als president. Finchem was aanwezig bij de bestorming van het Capitool, al betrad hij het gebouw naar eigen zeggen niet.

De secretary of state van een staat is in de VS verantwoordelijk voor de organisatie van verkiezingen. Als de Republikein Finchem in Arizona had gewonnen, had hij in 2024 de presidentsverkiezingen in zijn staat moeten organiseren. Kopstukken van de Democratische Partij togen in de aanloop naar de Congresverkiezingen naar Arizona om campagne te voeren voor Fontes en te zorgen dat Finchem, die banden heeft met de extremistische groep de Oath Keepers, niet gekozen zou worden.

Lees ook: In Arizona kunnen dit ‘de laatste vrije verkiezingen zijn’ Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Democraat Kelly wint Senaatszetel in Arizona